Περίεργα πράγματα: Ξαφνική αγάπη προς τον Κασσελάκη από εφημερίδες του Μητσοτάκη και εταιρείες δημοσκοπήσεων

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Η πολιτική είναι ένα πεδίο ρευστό. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα πάντα είναι ρευστά.

Έτσι, ενώ στην αρχή το Μέγαρο Μαξίμου και το σύστημα Μητσοτάκη είχαν αντιμετωπίσει με σχετική ανησυχία, ίσως και φόβο, το φαινόμενο Κασσελάκη που είχε εισβάλλει “βίαια” στην πολιτική ζωή του τόπου, οι πρόσφατες εξελίξεις που έχουν οδηγήσει τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ευρύτερα τον χώρο της Κεντροαριστεράς, σε πρωτοφανή κρίση έχει αλλάξει την οπτική του συστήματος εξουσίας που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου έναντι του εξ Αμερικής ορμώμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα

Για να είμαστε ειλικρινείς και ακριβείς, το Μαξίμου δεν τρόμαξε από το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά από το σύστημα που αρχικά τον πλαισίωσε, το οποίο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζει πολύ καλά και το φοβάται.

Όπως εξελίσσονται, όμως, τα πράγματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης και τον Νίκο Ανδρουλάκη να φαίνεται ότι θα επικρατήσει στο ΠΑΣΟΚ (άρα το ΠΑΣΟΚ θα μείνει καθηλωμένο και δεν θα προχωρήσει το σχέδιο με τον Χάρη Δούκα να παραδίδει τη σφραγίδα του πάλαι ποτέ Κραταιού κινήματος στον ενιαίο φορέα της διαπλοκής, του οποίου προορίζεται για να ηγηθεί ο Αλέξη Τσίπρα), το σύστημα Μητσοτάκη διακρίνει μία χρυσή ευκαιρία να παρατείνει, έστω και λαβωμένο, την πολιτική του κυριαρχία. Το μοναδικό που ίσως ανησυχεί αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το ευρύτερο σύστημα των δομημένων συμφερόντων, είναι ο Παύλος Πολάκης και η πιθανή επικράτησή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

https://instanews.gr/99553/extras/fernoyn-exelixeis-kaine-ta-apotelesmata-ton-neon-dimoskopiseon.html
Στέφανος Κασσελάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης

Έτσι, δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, που φυλοκυβερνητικές εφημερίδες και εταιρείες δημοσκοπήσεων που πρόσκεινται φιλικά στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζουν θετικά στοιχεία για τον Στέφανο Κασσελάκη και αρνητικά για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, αν γίνουν εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα θα τις κερδίσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φιλοκυβερνητική – διαδικτυακή εφημερίδα POLITICAL, η οποία φιλοξενεί δημοσκόπηση της εταιρείας INTERVIEW, την οποία συνοδεύει από τον τίτλο “Δεν χάνει από κανέναν ο Κασσελάκης”. Στη δημοσκόπηση που μπορείτε να βρείτε στην POLITICAL ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να κερδίζει τον Παύλο Πολάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ