Πατρίς, θρησκεία, Φουρλεμάδης

Του Θανάση Καρτερού

Ας το πούμε εξαρχής: Η καταδίκη Φουρλεμάδη είναι μια πράξη απαράδεκτη, ανήθικη, σχεδόν αντεθνική. Που καταστρατηγεί τους επιτελικούς κανόνες, έρχεται σε σύγκρουση με επιβεβαιωμένες πρακτικές του καθεστώτος και θέτει εν αμφιβόλω τη δύσκολα κατακτημένη σταθερότητα. Ενώ αποτελεί και προσωπικό πλήγμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στυλοβάτη και εγγυητή αυτής της σταθερότητας, και ίσως οδηγεί σε προβληματισμό κάποιους από εκείνους που τον στήριξαν με το χρήμα, τα ΜΜΕ τους, την επιρροή τους στην κοινωνία, τις διασυνδέσεις τους με κύκλους, τρίγωνα, ακόμα και πεντάγωνα.

Διότι, ο Φουρλεμάδης δεν είναι ένας κάποιος καταχραστής – αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη για έναν τέτοιο άνθρωπο. Είναι η προσωποποίηση της Ελλάδας 2.0 – ίσως και 3.0. Εκλεκτός της Εκκλησίας, φίλος του Siemens-Χριστοφοράκου αλλά και του πρωθυπουργού, έμπιστος του βαρονέτου Κουρτάκη, αυτουργός φιλανθρωπιών αλλά και αντικειμενικής ενημέρωσης, έχει διαγράψει μια πολυσχιδή πορεία προσφοράς. Δεν χειροτονήθηκε αδίκως ιερέας, ούτε τυχαία εμφανίζεται να του φιλάει το χέρι ο Άδωνης. Η πατρίς, η θρησκεία, το επιχειρείν, η τάξις και η ασφάλεια συμπυκνώνονται στο πρόσωπό του.

Γεννάται λοιπόν ένα τεράστιο θέμα εμπιστοσύνης και ισονομίας εδώ. 15 δισ. μοίρασε το σύστημα με απευθείας αναθέσεις τα τελευταία χρόνια. Ποιοι τα πήραν και γιατί από τα δημόσια ταμεία είναι γνωστό. Κλήθηκε κάποιος να δώσει λόγο; Κανείς. Ουδείς. Αν αυτή είναι η κανονικότητα που ανθεί υπό τη σκέπη της πολιτικής εξουσίας, των ΜΜΕ και βεβαίως της Δικαιοσύνης, γιατί στον Φουρλεμάδη φορούν χειροπέδες για 6 ψωροεκατομμύρια; Επειδή δεν τα μάδησε στους πεινασμένους του Μαλάουι, αλλά τα φουρλεμάδισε; Σοβαρά τώρα; Είναι ιδιοκτησία τους το κράτος ή θα κινδυνεύσουν αύριο κι άλλοι που τους πίστεψαν;

Υπάρχει βέβαια το επιχείρημα ότι ο Φουρλεμάδης έδρασε προ κανονικότητας Μητσοτάκη. Ακριβώς αυτό όμως θέτει θέμα ισονομίας. Να τριγυρνούν ελεύθεροι οι αποδέκτες δισεκατομμυρίων και να φυλακίζεται εκείνος που τους άνοιξε τον δρόμο τον καλό. Ο οποίος, εν παρόδω, δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ. Υπηρέτησε πιστά τον Μητσοτάκη, εξομολόγησε και καθαγίασε τον κάθε Πάτση, ευλόγησε κάθε ευρώ που πήγε σε καλή τσέπη. Και τώρα θα πάει στον Κορυδαλλό; Συγγνώμη, αλλά η θέση του είναι ανάμεσα στους συνδαιτημόνες του Ταμείου Ανάκαμψης και όχι πίσω από τα κάγκελα.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ