ΠΑΣΟΚ για σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Εγείρεται θέμα με την Κεραμέως – Υπάρχει και πολιτική ευθύνη

«Δεν είναι μόνο οι αντικειμενικές ευθύνες του γενικού γραμματέα ή κάποιου στελέχους του υπουργείου. Είναι σαφές ότι εγείρεται θέμα για την υπουργό Εσωτερικών. Υπάρχει πολιτική ευθύνη και πρέπει να αναληφθεί», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος μιλώντας, μεταξύ και άλλων θεμάτων για το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Ο Θανάσης Γλαβίνας επισήμανε πως «πριν λίγες ημέρες η κ. Κεραμέως μάς διαβεβαίωνε σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ1 ότι τα στοιχεία δεν έχουν φύγει από το υπουργείο Εσωτερικών. Διέρρευσαν όπως αποδεικνύεται από το υπουργείο Εσωτερικών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργοί όπως ο κ. Γεωργιάδης και άλλα κυβερνητικά στελέχη δήλωναν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα».

Ερωτηθείς για το αν τίθεται ζήτημα για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, ο Θανάσης Γλαβίνας επισήμανε πως «ήδη έχει τρωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών για τη λειτουργία του υπουργείου Εσωτερικών, που είναι υπεύθυνο να διεξάγει τις εκλογές αν με τόσο εύκολο τρόπο μπορεί κάποιος να παίρνει απόρρητα στοιχεία».

Υποστήριξε, επίσης, πως «πρέπει να μπουν δικλίδες ασφαλείας απέναντι στην αλαζονεία σας και την ατιμωρησία που επικρατεί», ενώ απευθυνόμενος σε εκπρόσωπο της ΝΔ στο πάνελ είπε: «αναμένουμε να δούμε τι θα πει η δικαιοσύνη και η αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που έχουν επιληφθεί».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ