Παρατείνεται για 6 μήνες η προφυλάκισή της Πισπιρίγκου λόγω σοβαρών «ενδείξεων ενοχής»

Παρατείνεται για 6 μήνες η προφυλάκισή της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση των ανθρωποκτονιών των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία παρέπεμψε στο παραπεμπτικό βούλευμα και ειδικότερα, στην ιατροδικαστική γνωμάτευση όπου γίνεται λόγος για «αναπάντεχους, απροσδιόριστους θανάτους παρουσία μόνο της μητέρας».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα «λόγω των σοβαρών ενδείξεων ενοχής εις βάρος της σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης της – ότι έδρασε με σκληρότητα και μεθοδευμένα- κρίνεται πως εφόσον αφεθεί ελεύθερη μπορεί να διαπράξει ομοειδή αδικήματα. Για αυτό θα πρέπει να συνεχίσει η προσωρινή κράτηση για ακόμα ένα εξάμηνο έως 30-9-2024».

Η υπεράσπιση υποστήριξε πως δεν υπάρχει δυνατότητα για διάπραξη ομοειδών αδικημάτων, υπενθυμίζοντας στο δικαστήριο πως η κατηγορούμενη έχει χάσει και τα τρία της παιδιά.

Επιπλέον ζήτησε να αρθεί η κράτηση καθώς, η κατηγορούμενη έχει γνωστή διαμονή (θα μείνει με την οικογένεια της), σημειώνοντας ότι εκτός από την γνωμάτευση των Καρακούκη – Καλόγρηα, υπάρχουν οι εκθέσεις των ιατροδικαστών που επιλήφθηκαν αμέσως μετά τον θάνατο των δύο παιδιών, κι έρχονται σε αντίθεση με τη γνωμάτευση των δύο προαναφερθέντων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ