Σενάρια για ταυτόχρονες εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία – Ο Ερντογάν και η ημερομηνία «κλειδί»

Πολύ πιθανό είναι το σενάριο να δούμε ταυτόχρονες εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, κάτι το οποίο συζητείται ήδη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για 14 Μαΐου.

«Όπως ο αείμνηστος Αντάν Μεντερές νίκησε στις εκλογές στις 14 Μαΐου του 1950 με το σύνθημα ‘φτάνει πια τον λόγο τον έχει ο λαός’. Έτσι και τώρα το 2023 θα πούμε ‘η απόφαση και η λόγος είναι του λαού’ και θα νικἠσουμε. Φτάνει πια, η απόφαση όπως και η άποψη είναι του λαού», είπε ο τούρκος πρόεδρος.

Αν διεξαχθούν στην Ελλάδα εκείνη τη μέρα οι δεύτερες κάλπες αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 9 Απριλίου, αν λάβουμε υπόψη τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μεσοδιάστημα 4-5 εβδομάδων.

Στο δελτίο ειδήσεων του τουρκικού καναλιού Show TV αναφέρθηκαν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα εξής: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές; Aυτή είναι η πολιτική ατζέντα. Πότε θα στηθούν οι κάλπες; 85 εκατομμύρια πολίτες αυτό περιμένουν να μάθουν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας για πρώτη φορά μίλησε για συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο Έρντογάν υπενθύμισε την 14η Μαΐου όπου τότε ο Αντνάν Μεντερές ήταν ο νικητής των εκλογών».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ