Παραίτηση Υφυπουργού με αιχμές για τον «αδιάφορο» Σούνακ

Την παραίτησή του από τη βρετανική Κυβέρνηση με αιχμές κατά του Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ για «αδιαφορία» ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης υπέβαλε ο αρμόδιος Υφυπουργός Ζακ Γκόλντσμιθ.

Ο λόρδος Γκόλντσμιθ κατείχε το πόστο του Υφυπουργού Υπερπόντιων Εδαφών, Κοινοπολιτείας, Ενέργειας, Κλίματος και Περιβάλλοντος στο Foreign Office, όντας γνωστός για τις ευαισθησίες και τις δράσεις του κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σε επιστολή και ανάρτηση στο Twitter με τις οποίες γνωστοποιεί την παραίτησή του κατηγορεί την Κυβέρνηση για «απάθεια» έναντι της μεγαλύτερης πρόκλησης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, δηλαδή την κλιματική κρίση.

Προχωρά δε παραπέρα, κατηγορώντας προσωπικά τον Πρωθυπουργό Σούνακ: «Το πρόβλημα δεν είναι πως η Κυβέρνηση είναι εχθρική προς το περιβάλλον – είναι πως εσείς, ο Πρωθυπουργός μας, απλά δεν ενδιαφέρεστε», προκαλώντας «παράλυση» στον κυβερνητικό μηχανισμό.

Δηλώνει αποτροπιασμό για τη σταδιακή εγκατάλειψη εγχώριων και διεθνών κυβερνητικών δεσμεύσεων για το κλίμα και την προστασία των ζώων. Προσθέτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει με τρόπο ορατό φύγει από τη διεθνή σκηνή και έχει αποσύρει τον ηγετικό ρόλο του ως προς το περιβάλλον και τη φύση.

Σημειώνει δε ευθέως ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Ρίσι Σούνακ επέλεξε να παραστεί στο πάρτι του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ αντί να συμμετάσχει σε κρίσιμη περιβαλλοντική σύνοδο στο Παρίσι.

«Ποτέ δε θα καταλάβω πώς, με όλη τη γνώση που έχουμε τώρα για τη θεμελιώδη εξάρτησή μας από το φυσικό κόσμο και την ταχύτητα με την οποία τον καταστρέφουμε, μπορεί οποιοσδήποτε να αδιαφορεί», συμπληρώνει ο λόρδος Γκόλντσμιθ στην επιστολή παραίτησης προς τον κ. Σούνακ.

Η παραίτηση έρχεται 24 ώρες μετά από τη συμπερίληψη του ονόματος του λόρδου Γκόλντσμιθ σε επικριτική έκθεση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ασυλίας. Η έκθεση κατηγορεί οκτώ στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος ως ενορχηστρωτές προσπάθειας υπονόμευσης της έρευνας της Επιτροπής που έκρινε πως ο Μπόρις Τζόνσον παραπλάνησε εσκεμμένα τους βουλευτές αναφορικά με το partygate – ένα πόρισμα που οδήγησε στην παραίτηση του πρώην Πρωθυπουργού από το βουλευτικό αξίωμα.

Ο Ζακ Γκόλντσμιθ θεωρείται στενός φίλος της συζύγου της Κάρι Τζόνσον, συζύγου του πρώην Πρωθυπουργού, και η παραίτησή του εκλαμβάνεται από σχολιαστές ως μία ακόμα αποχώρηση κυβερνητικού στελέχους του κύκλου του Μπόρις Τζόνσον.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...