Παραίτηση «βόμβα» από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά τον σάλο και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και στο αθλητικό κίνημα.

Μετά το δημοσίευμα του topontiki.gr για το επικοινωνιακό σόου με την συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην λαμπαδηδρομία και τον αποκλεισμό αθλητών, αρκετοί πρωταθλητές δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους και σε αναρτήσεις αθλητών τους επιβράβευσαν για το ότι βγήκαν και μίλησαν για την αδικία που αισθάνθηκαν.

Το να εμφανιστούν πολιτικοί και να φωτογραφίζονται με την δάδα, την ώρα που άλλοι σπουδαίοι πρωταθλητές έμειναν απ’ έξω, είναι μία εικόνα που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα σόσιαλ.

Κυρίως το ότι μεγαλύτερη προβολή είχαν και σε μερίδα των ΜΜΕ οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά και γιατί κι άλλοι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος (όπως η Κατερίνα Μονογυιού), γαλάζιοι παράγοντες και παραγοντίσκοι κάθε είδους και… “βίσματος”, προτιμήθηκαν αντί κορυφαίων αθλητών.

Ακόμη και χρυσοί ολυμπιονίκες έχουν μείνει εκτός, που μπορεί μεν να μην έκαναν αίτηση για να συμμετέχουν, όμως θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν από τη στιγμή που μιλάμε για 600 λαμπαδηδρόμους. Υπάρχουν ωστόσο και ολυμπιονίκες που έκαναν αίτηση και απορρίφθηκαν…

«Είναι πολλοί αξιόλογοι αθλητές με μεγάλες επιτυχίες που δεν επιλέγονται στην λαμπαδηδρομία. Συμβαίνει στις τελευταίες ολυμπιάδες και θεωρώ απαράδεκτο να μου ζητάει η ολυμπιακή επιτροπή να μπαίνω στην διαδικασία αίτησης λαμπαδηδρόμου» ανέφερε κορυφαίος πρώην πρωταθλητής ατομικού αθλήματος, με ολυμπιακό μετάλλιο.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, είχαμε και μια παραίτηση «βόμβα» από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας. Η ολυμπιονίκης του ανσάμπλ, Ειρήνη Αϊνδιλή, παραιτήθηκε από την επιτροπή και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε επιστολή στην ΕΟΕ, εξηγώντας πως παραιτήθηκε καθώς διαπιστώνει ότι δεν έγινε επιλογή αθλητών όπως προβλέπεται.

Επιστολή διαμαρτυρίας όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έστειλε και η ΕΣΟΑ (σύλλογος συμμετοχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες) καθώς διαμαρτυρήθηκαν ότι έμειναν εκτός πολλοί πρωταθλητές για να επιλεγούν πολιτικοί και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...