Παρέμβαση του Νίκου Καρανίκα μετά το σάλο για τη στενή του φιλία με τον Άδωνι Γεωργιάδη (pic)

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει η κριτική που άσκησε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, στην Έλενα Ακρίτα για την επίθεση της τελευταίας στην σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, αλλά και η φιλία που διατηρεί με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε παρέμβασή του ο Νίκος Καρανίκας αναφέρει τα ακόλουθα:

Μια ιστορία πολιτική.Αφήγημα δίχως μίσος( σε 2’)
Οι νεοδημοκράτες, οι δεξιοί και οι συντηρητικοί είναι για εμάς της Αριστεράς, στην χειρότερη περίπτωση, πολιτικοί αντίπαλοι και όχι εχθροί μας.
Εχθρός είναι ο φασισμός.
Η ΝΔ, ο «Δεξιός» κόσμος, όπως και ο Συντηρητικός δεν είναι φασίστες. Να τελειώνουμε μ αυτήν την χυδαιότητα.
Οι παππούδες μας δεξιά και αριστερά γνώρισαν τι θα πει φασισμός, όχι εμείς που είμαστε οι επόμενες γενιές.
Ας μην είμαστε ανιστόρητοι.
Δεν πρέπει να βάζουμε το μίσος πάνω από την πολιτική και γι αυτό μετατρέπουμε τα συναισθήματα σε πολιτική αποφεύγοντας το αντίθετο.
Το μίσος στην χώρα μας βρήκε ταυτότητες στον εμφύλιο.
Με τα χρόνια που πέρασαν όμως έσβησαν και τα πάθη που, ούτως ή άλλως δεν ευνοούν την λογική.
Γι αυτό έχουμε συμφωνήσει ότι εκτός από τον χρόνο που θεραπεύει πληγές υπάρχει και ο πολιτικός χρόνος που είναι γεμάτος εξελίξεις και αυτό το αποδείξαμε με τις κυβερνήσεις Τζαννή Τζαννετάκη 1989 (ΝΔ -ΚΚΕ -ΕΑΡ) και την Οικουμενική του Ξενοφώντα Ζολώτα 1989 (ΝΔ-ΚΚΕ- ΕΑΡ-ΠΑΣΟΚ)
Δυστυχώς έχουμε ακόμα και σήμερα κάτι φανατικά αριστερά και δεξιά κατάλοιπα, αναχρονιστικά και ανιστόρητα που ενοχλούνται όταν υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ αριστερών και δεξιών το έτος 2024.
Φασιστες στην σημερινή εποχή έχουμε. αλλά είναι στην φυλακή γιατί σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα και μετανάστες και όχι γιατί ιδιωτικοποιούσαν κάποιους τομείς. Ο Φασισμός δολοφονεί, δεν συζητάει.
Στην φυλακή τους έβαλε η δικαιοσύνη και πολιτικά εναντίον τους συντάχθηκε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όπως θυμάμαι και η Ελληνική Λύση, δηλαδή όλο το κοινοβούλιο.
Ο σύντροφος Κασσελάκης όταν επισκέφτηκε το ιστορικό νησί της εξορίας που ήταν κυρίως για κομμουνιστές, είπε ότι εκφράζει την ενότητα και όχι την διχόνοια.
Και αυτό ακριβώς είναι και θέλει να εκφράσει ο σημερινός Συριζα ΠΣ.
Αν θελουμε το κοινό καλό, δημοκρατία, και ελευθερία τότε θα πρέπει θα συμφιλιωθούμε με την εποχή.
Αυτό σημαίνει να κυβερνήσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις δημοκρατικής διεύρυνσης όλων των θεσμών με κίνητρα για την επαγγελματική δημιουργικότητα, με τα ταλέντα, τις πολλαπλές ικανότητες σε μια αγορά και ένα κράτος πρόνοιας με κοινούς κανόνες που θα συνδιάζει τις εξισωτικές λογικές της ισότητας και την βιώσιμη ανάπτυξη των ικανοτήτων.
Αν θέλουμε να επιστρέφουμε στο εμφυλιακό μίσος τότε αρκεί να κλείσουμε τα μάτια στην πραγματικότητα και να ονειρευτούμε ότι ζούμε στο τοξικό 1950 των Πέτρινων Χρόνων.
ΥΓ
φωτο1-2 Φλωρακης Μητσοτάκης (ΚΚΕ- ΝΔ)
Φωτο3
Στην παρουσίαση του βιβλίου της κοινής μας φίλης Αγνής Ιωάννου «Λευκός Ελέφαντας» εγώ με τον κύριο Άδωνι χαιρετάμε με χαρά και αγάπη, μια φίλη μας που τυγχάνει να είναι και μέλος του κόμματος. Προφανώς υπάρχει και άλλος αριστερός κόσμος που έχει σχέσης φιλικές με τον κύριο Άδωνι και δεν τον πιάνει η απολίτικη και φανατισμένη υστερία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ