Παρέμβαση Πούτιν για τον πόλεμο στο Ισραήλ: «Αποτυχία της πολιτικής των ΗΠΑ»

Βολές κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε δηλώσεις του για τον πόλεμο στο Ισραήλ, τονίζοντας ότι πρόκειται για παράδειγμα της αποτυχίας της πολιτικής των Αμερικάνων.

«Και η ουκρανική κρίση συνεχίζεται και, δυστυχώς, βλέπουμε μια απότομη επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Νομίζω ότι πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου πως αυτό είναι ένα σαφές παράδειγμα της αποτυχίας της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, οι οποίες προσπάθησαν να μονοπωλήσουν τη διευθέτηση, αλλά, δυστυχώς, δεν ασχολήθηκαν με την εξεύρεση συμβιβασμών αποδεκτών και από τις δύο πλευρές. Αντίθετα, προώθησαν τις δικές τους ιδέες για το πώς θα έπρεπε να γίνει αυτό και άσκησαν πίεση και στις δύο πλευρές», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και πρόσθεσε:

«Πίεζαν και τις δύο (πλευρές), πότε τη μία, πότε στην άλλη, αλλά κάθε φορά χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα θεμελιώδη συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού. Εννοώ, πρώτα απ’ όλα, την ανάγκη να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ