Παρέμβαση-βόμβα του Bloomberg για τον Στέφανο Κασσελάκη

Με τον τίτλο «Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ με έναν μαθητευόμενο της Goldman Sachs δεν αποδίδει» το Bloomberg σχολιάζει την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι οι προοπτικές για να κερδίσει ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές και να πείσει το ίδιο του το κόμμα είναι «σκοτεινές». Υπό την επίβλεψή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να διαλύεται, αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, το άρθρο του Bloomberg.

«Ο νέος ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης έχει λιγότερο από μισό χρόνο στη διάθεσή του για να κερδίσει τους ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές – αλλά πριν από αυτό πρέπει να πείσει το ίδιο του το κόμμα. Οι προοπτικές για οποιοδήποτε από τα δύο φαίνονται σκοτεινές», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Όπως υπογραμμίζεται, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν μια απίθανη επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που καταφέρθηκε εναντίον των πολιτικών λιτότητας της ΕΕ και σχεδόν ανάγκασε τη χώρα να βγει από το ευρώ το 2015.

Ο πρώην trader της Goldman Sachs ήταν πρακτικά άγνωστος πριν θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία τον Σεπτέμβριο και βγήκε πρώτος μόνο λόγω του χάους που άφησε πίσω του ο προκάτοχός του, καθώς δεν υποστήριξε κανέναν από τους υποψηφίους.

Το αποτέλεσμα είναι ένας ηγέτης του κόμματος του οποίου οι απόψεις -υποστήριξη των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών για τους εργαζόμενους- ταιριάζουν περισσότερο με το παρελθόν του στη Wall Street παρά με τους ακτιβιστές της παλιάς σχολής, των οποίων προσπαθεί τώρα να ηγηθεί.

“Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα”

«Ανέλαβα μόλις πριν από τρεις μήνες», δήλωσε ο Κασελάκης στο Bloomberg. «Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Αλλά να είστε σίγουροι ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα αφήσουμε μια κληρονομιά για τις επόμενες γενιές», σημειώνει, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο όρος “ριζοσπαστική αριστερά” δεν μεταφράζεται τέλεια στα αγγλικά», δήλωσε ο Κασελάκης σε συνέντευξή του. «Η πρόθεση είναι να πούμε “πρωτοποριακή αριστερά”. Η Αριστερά που δεν φοβάται να προβάλει μεγάλες, φιλόδοξες ιδέες, λύσεις που μπορεί να κάνουν τις ελίτ να νιώθουν άβολα». O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ταυτίζεται πλήρως με αυτόν τον ορισμό. «Όλη μου η ζωή και σίγουρα η ζωή μου στην ελληνική πολιτική έχει υπάρξει ριζοσπαστική – πρωτοποριακή», αναφέρει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ