Πανικός στο Μαξίμου από τις κυλιόμενες (και μη) δημοσκοπήσεις – Η Νέα Δημοκρατία μετρά απώλειες

Έντονη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου από τις κυλιόμενες και μη δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλο και περισσότερα προβλήματα από τα μικρότερα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να καταγράφει σημαντικές απώλειες στις δημοσκοπήσεις, εξαιτίας τόσο των δυσκολιών στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και άλλων εξίσου σοβαρών θεμάτων που έχουν να κάνουν με τα Τέμπη, την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο ή τα διάφορα σκάνδαλα που εμφανίζονται κατά καιρούς, όπως το πρόσφατο με τα emails της Ασημακοπούλου.

Το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και η αξιοποίηση στελεχών που δεν έχουν ιδεολογικές αναφορές με την Δεξιά μπαίνουν στην κρίση των ψηφοφόρων του κόμματος αλλά και των στελεχών της ΝΔ

Έτσι, η δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ εξανεμίζεται λίγο πριν από τις κάλπες των ευρωεκλογών και είναι λογικό μία ενδεχόμενη πτώση κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30% θα δημιουργήσει πολλές και σοβαρές εντυπώσεις για την πορεία της κυβέρνησης, ειδικά με την αναμενόμενη άνοδο στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ίσως υποβαθμίσει τις συνέπειες από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη πίστευαν ότι μέχρι και τις ευρωεκλογές το θέμα αυτό θα είχε ξεχαστεί αλλά δεν είχαν υπολογίσει τον ρόλο της Εκκλησίας.

Κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους για το τι θα συμβεί το Πάσχα εάν τελικά η Ιερά Σύνοδος αποφασίσει να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ