Πανικός στη ΝΔ από το κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από το βαρύ κατηγορητήριο εναντίον του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στον οποίο καταλογίζει «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο», «κακουργηματική έκθεση και διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς και της παράβασης καθήκοντος» και το οποίο κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά την κατάθεσή του από τη Θεοδώρα Τζάκρη στη Βουλή ήρθε η αντίδραση της κυβέρνησης μέσω κύκλων:

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για πράξη ή παράλειψη από πολιτικά πρόσωπα, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Μέχρι να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία, μιλάμε απλώς για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Στη Νέα Δημοκρατίας, είναι φανερό ότο θέλουν να σταματήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται κάθε συζήτηση για το έγκλημα στα Τέμπη αφού η φθορά που την προκαλεί είναι τεράστια.

Από την άλλη η στάση αυτή είναι το λιγότερο υποκριτική αφού προ ημερών ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στη Βουλή: «Να φέρετε κατηγορητήριο, να το συζητήσουμε. Με γενικές κατηγορίες και χωρίς κατηγορητήριο, δεν έχουμε κράτος δικαίου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ