Πανικός από τις νέες δημοσκοπήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου

Χαμηλά βάζει τον πήχη των ευρωεκλογών το Μέγαρο Μαξίμου, αφού, σύμφωνα με τις ενδείξεις των δημοσκοπήσεων, η Νέα Δημοκρατία, αναμένεται να υποστεί σφοδρό εκλογικό πλήγμα.

Βασικές πληγές για την κυβέρνηση είναι τόσο η ακρίβεια και η πολύ δύγκολη καθημερινότητα των πολιτών, όσο και το έγκλημα των Τεμπών και οι αποκαλύψεις που δεν σταματούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι δημοσκοπήσεις που φτάνουν καθημερινά στο Μαξίμου εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία κάτω του ορίου του 30%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αρχίσει η επικοινωνιακή διαχείρηση του θέματος ώστε η κυβέρνηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το ερχόμενο κακό εκλογικό αποτέλεσμα.

Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αρχίσει να βάζουν πάνω στο τραπέζι την πιθανότητα η ΝΔ να χάσει κάτι περισσότερο από δέκα ποσοστιαίες μονάδες από τις εθνικές εκλογές καθώς υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους δέχεται οργανωμένη επίθεση από οικονομικά συμφέροντα που συνεργάζονται με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εάν τελικά στο Μέγαρο Μαξίμου δεν καταφέρουν να αντιστρέψουν το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία τότε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα βρεθούν μπροστά σε μία επώδυνη εκλογική έκπληξη.

Η κοινή γνώμη έχει συντριπτικά την εντύπωση ότι τα στελέχη της ΝΔ συνέχισαν να κινούνται με την λογική της συγκάλυψης για το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ανέφερε με έμφαση ότι «δεν έχουμε περιθώριο για κανένα λάθος» θέλοντας έτσι να διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ανάσα πάντως δεν έδωσε στο γαλάζιο στρατόπεδο ούτε η αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία είχε πολυδιαφημιστεί από τα κυβερνητικά στελέχη.

Στο Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να ξεκινήσει στοχευμένες περιοδείες ενώ ρυθμίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στο Ζάππειο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ