«Πήραμε το μήνυμα της κάλπης» – Πλήρης κάλυψη της κυβέρνησης σε Αυγενάκη και Γεωργιάδη

Σε διαχείριση των όχι και τόσο καλών εντυπώσεων που άφησε για το κυβερνών κόμμα ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών επιδόθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μια μέρα μετά την απώλεια για τη ΝΔ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και τις νίκες «ανταρτών» στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου και Ιουνίων Νήσων.

Κάλυψη σε Αυγενάκη και Γεωργιάδη

Κατ’ αρχάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση του topontiki.gr, διέψευσε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε έντονη δυσφορία – μέχρι του σημείου να σκεφθεί να τον απομακρύνει – για τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία και παρείχε πλήρη κάλυψη, τόσο στον Λ. Αυγενάκη, όσο και στον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για τα όσα είπε τις προηγούμενες ημέρες για τον – επανεκλεγέντα – δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρξε καμία σύνδεση των αποζημιώσεων με την πολιτική προέλευση των αιρετών, αλλά και ότι προφανώς η ΝΔ βρίσκεται απέναντι στις απόψεις του δημάρχου Χαλανδρίου, ενώ χαρακτήρισε και ως «λόγια του αέρα» τις καταγγελίες για εκβιασμούς των πολιτών.

Από την άλλη, προσπαθώντας να απαλύνει κάπως τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις των υπουργών, υπογράμμισε επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της απέδειξε εμπράκτως ότι συνεργάζεται με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσής τους, ότι αύξησε τους πόρους για τους ΟΤΑ και ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια πολιτική και τώρα.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τους νέους Περιφερειάρχες, θα δει πρώτο την Τρίτη τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στην περιοχή και η πορεία των αποζημιώσεων, αλλά και των έργων ανάταξης της περιοχής.

Περί Μπακογιάννη

Ειδικότερα για την – μάλλον απρόβλεπτη – ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε, ως αίτια του τελικού αποτελέσματος, τη συσπείρωση των άλλων δυνάμεων κατά του δημάρχου, αλλά και την αποχή που ήταν πολύ σημαντική στον β’ γύρο, προσθέτοντας, εντούτοις, ότι η ΝΔ δεν προτίθεται συνολικά να πάρει αποστάσεις από τις επιλογές της, ενώ υπενθύμισε ότι το κυβερνών κόμμα κέρδισε 8 Περιφέρειες και ότι σε άλλες 4 εξελέγησαν πρόσωπα προερχόμενα από τον χώρο της ΝΔ. Υπό αυτή την έννοια, σημειώσε, δεν θεωρεί η κυβέρνηση ότι υπέστη ήτττα, αν και επανέλαβε ότι εισπράττει τα συνολικά μηνύματα από τους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Εισπράξαμε το μήνυμα»

Σε γενικότερο επίπεδο, ο Π. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «όπως και την περασμένη εβδομάδα, θα τονίσω ξανά πως δεν πανηγυρίζουμε, δεν θριαμβολογούμε, ούτε όμως και μηδενίζουμε. Για το πολιτικό μήνυμα των αποτελεσμάτων της χθεσινής βραδιάς, το οποίο πολύ έσπευσαν να καρπωθούν, θα επαναλάβω όσα τόνισε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός», προσθέτοντας ότι «πριν τέσσερις μήνες είχαμε εθνικές εκλογές στις οποίες καταγράφηκε με σαφήνεια, όχι μια, αλλά δύο φορές, η δυναμική των πολιτικών κομμάτων και η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» και επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικές ισορροπίες αποτυπώθηκαν ξανά στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τη συμμετοχή του συνόλου των παρατάξεων».

Από την άλλη πλευρά, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «λαμβάνουμε υπόψη μας τα μηνύματα των πολιτών και το συνολικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών όπως προέκυψε και από τον πρώτο και από το δεύτερο γύρο. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Σε αυτή την προσπάθεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο, τον οποίο έχουμε στηρίξει έμπρακτα και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο».

Αιχμές κατά τις αντιπολίτευσης

Ταυτόχρονα, πάντως, ο Π. Μαρινάκης εκτόξευσε και αιχμές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ενώ ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε το σύνολο των επιλογών του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, την ημέρα των εκλογών μπήκε σε αεροπλάνο για τις ΗΠΑ, ενώ σχολιάζοντας την τοποθέτησή του περί «πρώτου ρήγματος», αναρωτήθηκε αν είδε άλλες εκλογές και μίλησε και πάλι για «τοξική αντιπολίτευση», διερωτώμενος «πού κέρδισε το κόμμα της αντιπολίτευσης;». Παράλληλα, για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι είχε βάλει πολύ χαμηλά τον πήχη και ότι επιδεικνύει συμπτώματα αλαζονείας που δεν δικαιολογούνται από τα εκλογικά αποτελέσματα.

Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι υπήρξαν υποψήφιοι που απέφυγαν ενεργά να συναντηθούν και να φωτογραφηθούν με πολιτικούς αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία υποστήριξε μέχρι τέλους τις επιλογές της σε υποψηφίους για τις Περιφέρειες και τους δήμους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...