Πάρτι έκαναν χθες στο Μαξίμου για την υπόθεση Κατρούγκαλου

Πάρτι έκαναν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η υπόθεση Κατρούγκαλου ανέβασε ακόμα πιο πολύ τις κυβερνητικές προσδοκίες ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κορυφαίες κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι μετά την χθεσινή ιστορία τα ποσοστά της ΝΔ στην πρώτη κάλπη μπορεί να φτάσουν κοντά και στα αποτελέσματα που είχε το κυβερνών κόμμα στις εκλογές του 2019.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση χθες δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, αφού τα περισσότερα είχαν γίνει από τον πρώην υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο τομέα Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τα κυβερνητικά στελέχη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απλώς αξιοποίησαν την κρίση, στην οποία βρέθηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δύο μέρες πριν τις εκλογές, καθώς ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε στην πραγματικότητα να αμφισβητεί το πρόγραμμα του κόμματος του.

Ήταν τόσο σαρωτικές οι αντιδράσεις από την δήλωση Κατρούγκαλου που κανείς δεν συγκράτησε ούτε τα όσα έλεγαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «καλό είναι να σταματήσει την σπέκουλα η ΝΔ με fake news και παραπληροφόρηση γιατί όλοι αυτοί που κόπτονται σήμερα για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου δεν έβγαλαν άχνα όταν μόλις πριν από τρεις μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε τις εισφορές».

Η επικοινωνιακή κυβερνητική τακτική στάθηκε, ωστόσο, στις επιπτώσεις που θα είχε η δήλωση Κατρούγκαλου για το θέμα της επαναφοράς του συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος.

Με παραδείγματα τα στελέχη του επιχείρησαν να αναδείξουν το πρόβλημα που θα δημιουργούσε η εξαγγελία αυτή στους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς η συγκεκριμένη αναφορά ενίσχυσε το αφήγημα της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με μυστική ατζέντα την οποία θα εφαρμόσει όταν εκλεγεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...