Πάνω από τα 30 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο

Η ζήτηση για το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου έχει φτάσει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Το επιτόκιο για το νέο ομόλογο κυμαίνεται γύρω στο 3,45%, αντανακλώντας την έντονη επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

Την έκδοση του νέου ομολόγου έχουν αναλάβει κορυφαίες τράπεζες, όπως η Alpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank, Nomura και Societe General. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έχει σημειώσει μια μικρή μείωση, υποχωρώντας στο 3,28% από το προηγούμενο 3,34%, δείχνοντας έτσι τη σταθερή επενδυτική ελκυστικότητα του ελληνικού χρέους.

Η νέα αυτή έκδοση ομολόγου αποτελεί την πρώτη μεγάλη κίνηση του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές για το 2024, ενισχύοντας την εικόνα της χώρας μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Ο συνολικός εφετινός δανεισμός του ελληνικού Δημοσίου αναμένεται να φτάσει κοντά στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), οι καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες εφέτος ανέρχονται σε 5,4 δισ. ευρώ, με τις πληρωμές τόκων να φτάνουν τα 4,85 δισ. ευρώ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ