Ο Τσίπρας τρέχει και οι άλλοι παρακολουθούν

Διαβάστε τι γράφει το paron.gr:

Με δύο ταχύτητες τρέχει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μια, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κηρύξει γενική αντεπίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εντός κι εκτός Κοινοβουλίου, κάνει περιοδείες, συναντάει εκπροσώπους φορέων αλλά και απλούς πολίτες.

Από την άλλη, κορυφαία στελέχη, στη μεγάλη τους πλειονότητα, είτε παρακολουθούν από απόσταση τα τεκταινόμενα είτε έχουν μπει προ πολλού σε… κλίμα διακοπών. Και αυτό παρά τις κατ’ επανάληψη αναφορές του κ. Τσίπρα για μαζική δράση αλλά και την απόφασή του να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η στάση που τηρούν συγκεκριμένα στελέχη έχει ενοχλήσει σφόδρα την Κουμουνδούρου καθώς θεωρεί ότι είναι απόρροια πολιτικών διαφορών και προσωπικών επιδιώξεων. Παρά ταύτα, περιθώρια κινήσεων εκ μέρους του κ. Τσίπρα για να αλλάξει η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν υπάρχουν.

Με εξαίρεση ένα μικρό διάλειμμα στα μέσα Αυγούστου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την αντιπολίτευση υψηλών τόνων, που ασκεί τις τελευταίες ιδίως εβδομάδες, έναντι της κυβέρνησης. Πανδημία, Παιδεία, Εργασία θα είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός του, όχι μόνο την τρέχουσα περίοδο αλλά και μετά τις θερινές διακοπές. Επίσης, θα επιμείνει, όσο γίνεται, στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει με το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού και της συζύγου του.

Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι η δήλωση με την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων συνιστά σκάνδαλο πρώτης γραμμής και ότι οι εξηγήσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους κάθε άλλο παρά πειστικές είναι. Προεξοφλούν δε ότι η υπόθεση θα έχει σημαντικό πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη, καθώς οι πολίτες στη μεγάλη τους πλειονότητα αντιλαμβάνονται ότι κάτι κρύβουν, κάτι θέλουν να κουκουλώσουν.

Άσχετα αν δεν το ομολογούν ανοιχτά στην Κουμουνδούρου, αλλά και ευρύτερα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, εντείνεται ο προβληματισμός για το γεγονός ότι τα ποσοστά του κόμματος βρίσκονται ακόμη στα χαμηλά και, το κυριότερο, ότι δεν μπορεί να επωφεληθεί από τα λάθη και τις αποτυχίες της κυβέρνησης.

Στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιρρίπτουν ευθύνες στις… δημοσκοπήσεις, στη βάση ότι στρογγυλεύουν τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης και διογκώνουν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα πάει πιο πέρα από τις δημοσκοπήσεις και έχει να κάνει με τη στρατηγική (τακτική) που ακολουθούν, η οποία αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από μεγάλο τμήμα πολιτών. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Τσίπρας πάντως στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του εμφανίζεται αισιόδοξος, σημειώνει ότι η φθορά της κυβέρνησης έχει ήδη ξεκινήσει και σύντομα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Με το σκεπτικό αυτό, προ ημερών προέβη σε μια χαρακτηριστική δήλωση, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παραδώσει την εξουσία όταν δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που θα έχει η χώρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...