Ο Τσίπρας εξομολογήθηκε σε στενό κύκλο την απόφαση – βόμβα που έλαβε

Η Πυθία αποκαλύπτει

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Μητσοτάκη και ζητά όλο και πιο συχνά, με τρόπο επιτακτικό, εκλογές.

Ταυτόχρονα έχει ήδη εκφράσει την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα είναι πρώτο κόμμα, αλλά και με διαφορά. Κάτι παραπάνω θα γνωρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ του Μητσοτάκη, που ηγείται της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης όλων των εποχών, να προηγείται με 10 περίπου μονάδες διαφορά.

Το ερώτημα, όμως, που τίθεται ήδη, με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές είναι ένα: Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίρας αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές ή αν σε κάθε περίπτωση δεν προκύψουν τα δεδομένα που θα οδηγήσουν στον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης;

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί, τότε οι ήττες του Τσίπρα από τον Μητσοτάκη που θα έχουν μαζευτεί θα είναι πολλές. Θα κινδυνεύσει να χαρακτηριστεί ως ο looser της εγχώριας πολιτικής σκηνής και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει. Μοιραία θα τεθούν ζητήματα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος θα έχει πάψει να είναι το ισχυρό χαρτί της προοδευτικής παράταξης και τα συστήματα του εσωτερικού και του εξωτερικού θα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Τότε;

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Τσίπρας. «Θα αποχωρήσω από την ηγεσία και θα δώσω το δαχτυλίδι της διαδοχής την Έφη», φέρεται να είπε σε στενό κύκλο εννοώντας την Αχτσιόγλου την οποία ήδη προωθούν οι Πρεσβείας δυτικών κρατών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα δείτε ΕΔΩ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ