Ο τρόμος επιστρέφει στη χώρα που γέννησε το ναζισμό – Στο στόχαστρο ξανά οι Εβραίοι στη Γερμανία

Λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία καταγράφει μια απότομη και άκρως ανησυχητική αύξηση των αντισημιτικών ποινικών αδικημάτων που έχουν τελεστεί το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία. Πρόκειται για μια ραγδαία αύξηση της βίας με αντισημιτικό υπόβαθρο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, η οποία όπως όλα δείχνουν συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής.

Από την 7 Οκτωβρίου, ημέρα των τρομοκρατικών χτυπημάτων της Χαμάς στο Ισραήλ, μέχρι την 21η Δεκεμβρίου έχουν αναφερθεί στις γερμανικές αρχές πάνω από 1.100 αντισημιτικά εγκλήματα με πολιτικό υπόβαθρο, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού υπ. Εσωτερικών το πρώτο τρίμηνο του 2023 ο αριθμός των αντισημιτικών επιθέσεων ήταν 558, το δεύτερο 609 και το τρίτο 540. Στην πραγματικότητα δεν αποκλείεται οι αριθμοί αυτοί να είναι ακόμη υψηλότεροι, δεδομένου ότι δεν φτάνουν πάντα στις γερμανικές αρχές τα περιστατικά αντισημιτικής βίας.

Έντονη αντίδραση από τον πρέσβη του Ισραήλ

Από την πλευρά του ο πρέσβης του Ισραήλ στη Γερμανία Ρον Πρόζορ, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως, εκφράζει έντονη ανησυχία και καλεί σε αφύπνιση τους πολίτες απέναντι στην ραγδαία έξαρση της αντισημιτικής βίας και στη Γερμανία.

Τονίζει μάλιστα ότι δεν μπορεί εν έτει 2023 στη Γερμανία οι Εβραίοι να φοβούνται να βγουν στον δρόμο με διακριτικά γνωρίσματα της πίστης τους, να μιλήσουν εβραϊκά στο τηλέφωνο ή να στείλουν τα παιδιά τους στο εβραϊκό σχολείο.

Για τον ίδιο πρόκειται για ένα βαθιά κοινωνικό πρόβλημα, ενώ εξήρε τις ενέργειες των γερμανικών αρχών ασφαλείας κατά των αντισημιτικών επιθέσεων και της απειλής τρομοκρατικών χτυπημάτων με αντισημιτικό περιεχόμενο. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ