Ο «τοξικός» Μητσοτάκης βλέπει παντού γύρω του «τοξικότητα» – Προεκλογικός πανικός από τον πρωθυπουργό

Προεκλογικό προσανατολισμό είχε η ομιλία του πρωθυπουργού σε κατοίκους των Καλαβρύτων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, κάτι που δείχνει και την ανησυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, μετά και τις τελευταίες μετρήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «παρακολουθώ, θα έλεγα προβληματισμένος, το γεγονός ότι δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας και έντασης, το οποίο ειλικρινά πίστευα ότι μετά τις εκλογές του 2023 θα το είχαμε αφήσει πίσω μας. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους και επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, μόνο στην πόλωση, μόνο στην εργαλειοποίηση μίας εθνικής τραγωδίας».

«Και θα σας πω γιατί το κάνουν, φίλες και φίλοι: γιατί πολύ απλά δεν έχουν να σας πουν τίποτα για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα για τα οποία εγώ σας μίλησα σήμερα. Δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μια οικονομία η οποία σήμερα αναπτύσσεται με 2,5% ετησίως, πολύ παραπάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ρίχνει την ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό», προσέθεσε.

Τόνισε, δε, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης «δεν έχουν να σας πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την παιδεία, την υγεία. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας στο οποίο ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να επενδύσουμε και στις πρωτοβάθμιες και στις δευτεροβάθμιες και στις τριτοβάθμιες υποδομές μας. Δεν έχουν να σας πουν τίποτα για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, για τη φύλαξη των συνόρων, για την προστασία της πατρίδας μας από όλες τις διεθνείς απειλές».

«Και μην έχοντας να πουν τίποτα για όλα αυτά και να προτάξουν ουσιαστικά μία πειστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μία ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης. Μου κάνει εντύπωση, τα ίδια ακριβώς έλεγα και πριν από τις εκλογές του 2023. Και φαίνεται κάποιοι δεν έμαθαν από το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι οι πολίτες επιβράβευσαν την παράταξη η οποία είπε “όχι” στην τοξικότητα και “ναι” στα έργα και τιμώρησαν αυτούς οι οποίοι επέμεναν σε αυτή τη λογική», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους ότι «το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στις ευρωεκλογές. Και σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται: ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός, εξάλλου, στις εκλογές του Ιουνίου του 2023», προσθέτοντας ότι «στις ευρωεκλογές αυτές ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές και ψηφίζουμε τελικά για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Γιατί νομίζω ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούμε ποια είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και που κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη. Αυτή είναι η ΝΔ». «Είμαστε μία παράταξη ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή ιδέα», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ποια είναι η παράταξη, ποιοι είναι οι ευρωβουλευτές, ποιοι είναι οι υπουργοί, ποιος είναι ο πρωθυπουργός που τελικά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία».

«Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα για να αλλάξει η Κοινή Αγροτική Πολιτική; Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα για να εξασφαλίσει η Ελλάδα πρόσθετους πόρους από τη δυνατότητα που ενδέχεται να αποκτήσει η Ευρώπη να επενδύσει στην ευρωπαϊκή της άμυνα; Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα για να συνεχιστεί αυτή η αυστηρή πολιτική φύλαξης των συνόρων; Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης -το οποίο εμείς φέραμε στη χώρα, 36 δισεκατομμύρια ευρώ- να συνεχιστεί και να γίνει ένα μόνιμο εργαλείο χρηματοδότησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη;», διερωτήθηκε και τόνισε:

«Αυτά είναι τα ζητούμενα αυτών των εκλογών, όχι πώς θα στείλουμε κάποιον φυλακή, ντε και καλά. “Να πάει κάποιος φυλακή” ή “να πέσει ο Μητσοτάκης”, διότι αυτό τελικά μας λένε οι αντίπαλοί μας. Τίποτε άλλο, τίποτα διαφορετικό», προφανώς αναφερόμενος και στις κινήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών. «Στείλτε τους λοιπόν μια απάντηση και εδώ στα Καλάβρυτα, και εδώ στην Αχαΐα, επανεπιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη σας στη μεγάλη μας παράταξη, στη ΝΔ. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνετε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο συνέδριο της ΝΔ που αρχίζει την Παρασκευή, υπογράμμισε ότι «είναι μια σημαντική ιστορική στιγμή για εμάς. Είναι μια ευκαιρία να μπορέσουμε να αναστοχαστούμε για την προσφορά αυτής της μεγάλης παράταξης αυτά τα 50 χρόνια. Γιατί τελικά η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη η οποία επιβίωσε, άλλαξε, δυνάμωσε και σήμερα αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο. Αυτό έγινε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Γιατί δεν εγκαταλείψαμε τις ιδέες μας, αλλά ταυτόχρονα προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις της κοινωνίας».

Υποστήριξε, δε, ότι αυτό έγινε κυρίως για ένα λόγο: «διότι η ΝΔ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα βαθιά λαϊκό κόμμα, το οποίο εκπροσωπεί όλες τις κοινωνικές τάξεις, στρέφει την προσοχή του πρωτίστως στους πιο αδύναμους. Αυτή είναι η φροντίδα μας, αυτή είναι η έγνοια μας, αυτή είναι η μέριμνά μας στην κυβέρνηση: να εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σκληρά, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και να αποκρούουμε όλες τις επιθέσεις τοξικότητας και χυδαιότητας των πολιτικών μας αντιπάλων, που φαίνεται ότι δυστυχώς, όπως σας είπα, δεν έμαθαν τίποτα από τα προηγούμενα λάθη τους».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ