Ο Σωκράτης Φάμελλος προτάθηκε για να πάρει προσωρινά τη θέση που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Σωκράτης Φάμελλος προτάθηκε να πάρει προσωρινά τη θέση του Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρόταση για πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκει όλους σύμφωνους στο πρόσωπο του Σωκράτη Φάμελλου. Ο ίδιος δεν μετέχει στην Πολιτική Γραμματεία και περιμένει να ενημερωθεί.

Για αντιπρόεδρος στη Βουλή προορίζεται η Όλγα Γεροβασίλη, για την οποία υπάρχει συμφωνία, ενώ οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου προτάθηκαν για Γραμματείς της ΚΟ. Η Σία Αναγνωστόπουλου φαίνεται να αρνείται πάντως.

Το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου ακουγόταν τις τελευταίες ώρες, μετά τις πληροφορίες ότι η Όλγα Γεροβασίλη δεν αποδέχθηκε την πρόταση που της είχε γίνει να αναλάβει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος, ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Το όργανο καλείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα αναλάβει μεταβατικά επικεφαλής της ΚΟ, ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στη Βουλή, αλλά και με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα του. Σύμφωνα με πληφορορίες, εκφράζονται διαφωνίες στους κόλπους του κόμματος για το χρονοδιάγραμμα σύγκλησης των κομματικών οργάνων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ