«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει στρατηγική» – Σφοδρή κριτική Τεμπονέρα στην Κουμουνδούρου

Σφοδρή κριτική στην Κουμουνδούρου για προβολή διττών θέσεων και έλλειψη στρατηγικής που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεχή δημοσκοπική κατάρρευση άσκησε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Στην παρέμβασή του στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τεμπονέρας τόνισε πως οι μετρήσεις των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι κόμμα πρέπει να αλλάξει στρατηγική.

Όπως επισήμανε: «το κόμμα φαίνεται να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εμφανίζει εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα».

Επιπλέον, μίλησε για «αμφίσημες θέσεις» που έχουν εκφραστεί από την Κουμουνδούρου για μια σειρά από κορυφαία θέματα της επικαιρότητας όπως το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η επιστολική ψήφος, ενώ αναφέρθηκε σε χαμηλή συμμετοχή των μελών του κόμματος στις προσυνεδριακές διαδικασίες και έκανε λόγο για απουσία αρθρογραφίας, εκδηλώσεων προβληματισμού και συμμετοχής των κοινωνικών φορέων και των υπολοίπων κομμάτων του προοδευτικού χώρου.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας αντέτεινε ότι απαιτείται άμεση κατάθεση συγκροτημένων προτάσεων πολιτικής και εξωστρεφής δράση εκτός των κομματικών οργανώσεων με ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πρωτοβουλίες πολιτών.

Για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διατηρήσει τουλάχιστον την δεύτερη θέση για να μην χαθεί η κυβερνητική προοπτική του κόμματος. «Είναι ζωτικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι τουλάχιστον δεύτερος στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές και ότι στόχος αντικειμενικός είναι η διατήρηση της κυβερνητικής προοπτικής, έστω και από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης είχε δηλώσει αρχικά ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πετύχει την πρώτη θέση στις ευρωκλογές του Ιουνίου. Σε νεότερη δήλωσή του, όμως, ανέφερε ότι δεν προτίθεται να ανοίξει θέμα διαδοχής ακόμη και αν το κόμμα έρθει τρίτο στις ευρωεκλογές.

Νέα δημοσκόπηση

Χθες σε έρευνα Pulse, κατέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση. Σύμφωνα με τη μέτρηση η πρόθεση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται στο 11,5%, μια μονάδα πίσω από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ (12,5%) και 19 μονάδες πίσω από τη ΝΔ (30,5%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη απώλεια μισής μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της Pulse στα τέλη Δεκεμβρίου. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων (σενάριο κατανομής αναποφάσιστων) με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στο 13,5% (έναντι 14% τον Δεκέμβριο), το ΠΑΣΟΚ στο 14,5% (15% τον Δεκέμβριο) και τη ΝΔ στο 36% (37% τον Δεκέμβριο).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ