Ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο τρίτος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος είναι ο Στέφανος Τζουμάκας. Ο ίδιος κατέθεσε τη σχετική επιστολή στο προεδρείο της ΚΕ.

Η θετική συνεισφορά του Αλέξη Τσίπρα και οι αιτίες της ήττας

Στην επιστολή του ο Στέφανος Τζουμάκας, αξιολογεί και αυτός θετικά τη συνεισφορά του Αλέξη Τσίπρα στην παράταξη και τη χώρα και δηλώνει έτοιμος να συμβάλει «με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα στην αλλαγή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση μιας στρατηγικής νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και την ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος με στόχο την υλοποίηση της πολιτικής μας υπέρ της χώρας και του ελληνικού λαού».

Ο Στέφανος Τζουμάκας που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, και είχε «επιστρατευτεί» από τον Αλέξη Τσίπρα για να αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Στρατηγικής και Ανάλυσης ενόψει των εκλογών του Μαΐου, χρεώνει με την επιστολή του, την ήττα στην απλή αναλογική και την άρνηση της πολτικής πλειοψηφίας από μερίδα του κόμματος.

Ο ίδιος κάνει λόγο για δομική κρίση της χώρας και θέτει ως προτεραιότητα την πραγματική οικονομία, την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλίες Εθνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς χαρακτήρα.

Οι προτάσεις

«Στο κομματικό πεδίο», αναφέρει, «προέχει να παραμερισθούν οι παρασιτικές δραστηριότητες της υποκατάστασης της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας από οργανωτικά γκρουπ τα οποία καθήλωσαν την Αριστερά σε μειοψηφικές πολιτικές, σε αντίθεση με πολιτικές ριζοσπαστικές δυνάμεις που πέτυχαν και εδραίωσαν την αρχή της Πολτικής πλειοψηφίας.

Χρειαζόμαστε:

Ανοιχτό, πολιτικό κόμμα καθώς επίσης και Λαϊκό και Εκλογικό κόμμα. Με πολίτες αγωνιστές σε ισοτιμία και συμπορευση.

Συνδικαλιστικές παρατάξεις στους χώρους που δρουν οι πολίτες και οι νέοι

Καταστατικές αλλαγές καθώς και θεσμοθέτηση της θέσης του Αντιπροέδρου στο κόμμα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ