Ο Ρωσικός στρατός ύψωσε τη Σοβιετική σημαία κατάκτησης του Βερολίνου (vid)

Mε όχι οποιαδήποτε Σοβιετική σημαία, αλλά με την σημαία της μονάδας που κατέκτησε το Βερολίνο εισέρχονται πλέον ρωσικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία.

Παράλληλα, κυκλοφορούν έντονες φήμες για ενεργό εμπλοκή του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57 στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων.

Με Σοβιετική σημαία οι ρωσικές μονάδες 

Σε αφιέρωμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα ρωσικά τεθωρακισμένα, τα ΠΕΠ ΒM-21 Grad MLRS και τα άρματα μάχης φέρουν είτε την απλή σοβιετική σημαία είτε την σημαία της 150ης Μεραρχίας, Τάγμα Kutuzov 2ης τάξης, 79ο Σώμα Τυφεκίων, Μεραρχία Idritsa του 3ου Στρατού του Λευκορωσικού Μετώπου.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές πρόκειται για την σημαία της Μονάδας που εισήλθε στο Βερολίνο.

Το γεγονός πως το βίντεο προβλήθηκε από το επίσημο κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δίνει άλλη διάσταση στέλνοντας μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας ίσως μόλις ξεκίνησαν…

Ρώσοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για την συνέχεια του “Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου” ο οποίος δεν τελείωσε ποτέ. Αντίθετα, θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.

Εμπλοκή Su-57 στην Ουκρανία;

Παράλληλα, από το πρωί κυκλοφορούν έντονες πληροφορίες πως το βίντεο που θα δείτε παρακάτω δείχνει το ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 να βομβαρδίζει ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση βαθιά στο ουκρανικό έδαφος.

Διεθνείς αναλυτές ερίζουν για το αν πρόκειται για την πρώτη εμπλοκή του ρωσικού μαχητικού Su-57 στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Άλλοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για το Su-34 και άλλοι αναφέρουν πως λόγω του σχήματος του μάλλον πρόκειται για το Su-57.

Πάντως, ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για την πρώτη εμφάνιση του Su-57 στην Ουκρανία.

Το ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε θέσεις του ουκρανικού Στρατού στην Δυτική Ουκρανία στην περιοχή Zhytomyr.

Αν όντως είναι το Su-57 τότε ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως το μαχητικό στάλθηκε λόγω της ικανότητας του να πετά πολύ χαμηλά και να διαφεύγει από τα ουκρανικά φορητά αντιαεροπορικά MANPADS τύπου Stinger λόγω της ικανότητας του να κρύβει το θερμικό του ίχνος.

Δείτε βίντεο

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ