Ο πανικός της κυβέρνησης μετά την παρέμβαση «βόμβα» από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελεία – «Να την τιμωρήσουν» ζητά ο Άδωνις

Είναι φανερό ότι η παρέμβαση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, Λάουρα Κοβέσι, για το έγκλημα στα Τέμπη, έχει πανικοβάλλει την κυβέρνηση.

Η ίδια είδε φωτογραφίες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας, συγκινήθηκε και υποσχέθηκε στους συγγενείς τους ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι ψυχές τους. Ζήτησε, όμως, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι όπως λέει, θέλει να αποδoθεί δικαιοσύνη αλλά με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

«Πυρά» εναντίον της Ευρωπαίας Εισαγγελέα, η οποία «χρέωσε» στην κυβέρνηση ότι μπλοκάρει τις έρευνες για το έγκλημα των Τεμπών, εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την αποπομπή και τιμωρία της Ευρωπαίας Εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την παρέμβασή της αναφορικά με την άρση της ασυλίας βουλευτών.

«Όσον αφορά την παρέμβαση της ευρωπαίας εισαγγελέως όμως, που είπε να αλλάξει το Σύνταγμα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ την επέμβαση της παντελώς απαράδεκτη, πέραν παντός ορίου θεσμικού ρόλου που έχει», δήλωσε το πρωί της Τρίτης (19/3) μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Εγώ δηλαδή δεν σας κρύβω ότι αν υπάρχει διαδικασία, ακόμα και να αμφισβητήσουμε τη θέση της, θα πρέπει το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε και ελπίζω να υπάρχουν θεσμοί στις Βρυξέλλες να την τιμωρήσουν γι’ αυτό. Στις Βρυξέλλες, τα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν ανεξάρτητα κυρίαρχα κράτη και δεν δεχόμαστε κομισάριους ή δερβέναγες για να μας πουν τι θα κάνουμε στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Έχει θεσμικό ρόλο και μίλησε με ιταμό ύφος σε μία ανεξάρτητη κυρίαρχη Δημοκρατία. Ήταν παντελώς απαράδεκτη και απορώ πως ο κόσμος δε βλέπει πόσο απαράδεκτο είναι, ένας άνθρωπος που έχει αξίωμα δημόσιο να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο σε ένα κυρίαρχο κράτος», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ