Ο οπορτουνισμός Ανδρουλάκη

O Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει θέσει έναν όρο για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.
Εάν στην πρώτη κάλπη στις 21 Μαΐου το άθροισμα των δύο κομμάτων, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, καταλήγει σε έως 153 βουλευτές, ο Ανδρουλάκης θα δεχτεί τον Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό αρκεί να υπάρξει πολιτικό deal.
Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να συρθεί σε νέα εκλογική αναμέτρηση στις 2 Ιουλίου, όταν και η Νέα Δημοκρατία θα πάρει το κλιμακωτό εκλογικό μόνους των 40 εδρών.
Στις πρώτες εκλογές στις 21 Μαΐου με 6κομματική Βουλή, άπαξ και είναι προειλημμένη η απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να κόψει το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει έως 120 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ γύρω στους 33 βουλευτές.
Το άθροισμα αυτό μας κάνει 153 βουλευτές.
Οπότε και ο Μητσοτάκης γίνεται πρωθυπουργός, κάτι που προφανώς επιδιώκει, και συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ υπάρχει, που βολεύει και τον Ανδρουλάκη, αφού θα είναι μέλος με ισχυρή παρουσία εδρών και όχι κομπάρσος εάν η Νέα Δημοκρατία ελάμβανε και το κλιμακωτό μπόνους των 40 εδρών.
Με αυτόν τον τρόπο, η χώρα δεν μπαίνει σε μακρά προεκλογική περίοδο, ο Μητσοτάκης γίνεται πρωθυπουργός, που είναι και προσωπική φιλοδοξία, και ο Ανδρουλάκης – ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σχεδόν ισότιμος εταίρος στη συγκυβέρνηση δύο κομμάτων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ