«Νετανιάχου και κυβέρνηση του Ισραήλ είναι υπεύθυνοι για την επίθεση της Χαμάς»

Ολόκληρη η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι υπεύθυνη για την καταστροφική επίθεση της Χαμάς. Αυτό τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού του Ισραήλ, Μίκι Ζοχάρ. Επιπλέον πρόσθεσε πώς δεν είναι τώρα η ώρα για την απόδοση ευθυνών. «Νετανιάχου και κυβέρνηση του Ισραήλ είναι υπεύθυνοι για την επίθεση της Χαμάς».

«Είναι σαφές για μένα ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ολόκληρη η κυβέρνηση του Ισραήλ, είναι υπεύθυνοι. Αυτό είναι ξεκάθαρο και στον πρωθυπουργό», τόνισε ο Ζοχάρ μιλώντας στον ραδιοσταθμό των Ενόπλων Δυνάμων.

«Νετανιάχου και κυβέρνηση του Ισραήλ είναι υπεύθυνοι για την επίθεση της Χαμάς»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Ζοχάρ, που ανήκει στο κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου, σημείωσε ότι «όλοι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις», συμπεριλαμβανομένου του ίδιου.

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν είναι τώρα η ώρα να διερευνηθούν οι αποτυχίες. «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τώρα ζητήματα ενοχής γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο, δεν θέλω να διερευνήσω τώρα τι συνέβη στον κλάδο πληροφοριών, ή στον επιχειρησιακό τομέα ή σε πολιτικό επίπεδο. Θα υπάρξει μια ανεξάρτητη κρατική εξεταστική επιτροπή», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Πολιτισμού.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να αναλάβει άμεσα την ευθύνη.

Διαβάστε ακόμα: «Το Ισραήλ λέει ότι η Χαμάς είναι ISIS – Αλλά δεν είναι»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ