Ο Μητσοτάκης έδειξε στους βουλευτές του ότι πράγματι φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη

Με σφοδρή επίθεση στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να συνοδεύσει την ομιλία του, την πρώτη μάλιστα μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, στην ΚΟ της ΝΔ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, κάτι που καταδεικνύει την έντονη ανησυχία του μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και τον φόβο για την επόμενη ημέρα στην πολιτική του ζωή απέναντι σε ένα τόσο ισχυρό και απρόβλεπτο «αντίπαλο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα απουσιάζει από τη Βουλή (αφού δεν είναι βουλευτής) και ότι «θα απουσιάζουν έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών». Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «αυτό θα κληθούν να το υπηρετήσουν – είμαι σίγουρος με επάρκεια – εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς».

«Θα έχει πράγματι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει ένα νέο ρόλο μέσα από παλιές, βραχνιασμένες φωνές. Όπως και πώς θα οικοδομηθεί με τα ίδια σαθρά υλικά με τα οποία μόλις κατέρρευσε», είπε δηκτικά, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη δική του συμμετοχή, τη συμμετοχή του νέου του αρχηγού, όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα, με συγκεκριμένο σχέδιο και όχι μόνο απλά ποθώντας την εξουσία και με την κοινωνία να απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για μια δημαγωγία με καινούργιες λέξεις».

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Άλλο ο εκσυγχρονισμός κι άλλο ο μοντερνισμός. Διαφορετικές οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, διαφορετικές στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως, βέβαια, άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη κι άλλος ο απλός κι εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle», προσθέτοντας ότι «μόνο ο καιρός θα δείξει αν η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον κακό της εαυτό ή αν θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτόν. Εμείς ελάχιστα θα ασχοληθούμε με αυτούς».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ