Ο κύβος ερρίφθη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Για το θέμα του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και την αναταραχή εντός της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Όσον αφορά στη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό του Μαξίμου για τη νομοθετική ρύθμιση, αλλά πως υπήρξε μικρή αναβολή στο υπουργικό Συμβούλιο λόγω της ασθένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιπλέον, αποκάλυψε στον ΑΝΤ1, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό θα συνεδριάσει αύριο , όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και ακολούθως θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ζήτημα, πριν εισαχθεί στην Βουλή για επεξεργασία και ψήφιση, κάτι που εκτίμησε ότι θα γίνει ως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η συνεδρίαση θα γίνει με τη φυσική παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών και αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι είναι αντιληπτές οι αντιδράσεις από πλευράς της Εκκλησίας, σημείωσε ωστόσο για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί, όπως είπε, «για το καλό όλων».

Για το θέμα, της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, μετά την αρχική ευρεία συναίνεση που αφορούσε την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές και στα δημοψηφίσματα, ο Δημήτρης Τσιόδρας υπογράμμισε ότι υπήρχε η τεχνική δυνατότητα να επεκταθεί και στις εθνικές εκλογές και έτσι ελήφθη η απόφαση να κατατεθεί η τροπολογία, αντί να έρθει σε δύο μήνες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ