Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη των Alphabet, Google και Intel

Στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σημαντικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη τεχνολογικών εταιρειών. Συνάντησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intel, Pat Gelsinger, την Ruth Porat, Πρόεδρο και επικεφαλής επενδυτικών και οικονομικών υποθέσεων της Alphabet (μητρικής της Google), και τον Matt Brittin, Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA).

Στις συναντήσεις αυτές, ο Μητσοτάκης συζήτησε με τους συνομιλητές του τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Επισημάνθηκε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και η ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία με τη Google στη χρήση υψηλής τεχνολογίας για την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, καθώς και τρόποι βελτιστοποίησης της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στην Περιφέρεια Αττικής με την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

Τόσο ο κ. Gelsinger, η κα Porat, όσο και ο κ. Brittin συνεχάρησαν τον Μητσοτάκη για την επανεκλογή του, επισημαίνοντας την σημασία της πολιτικής σταθερότητας σε ένα περιβάλλον διεθνούς αβεβαιότητας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ