«Ο κίνδυνος είναι πραγματικός» – Το μήνυμα της Χεζμπολάχ για το τι θα συμβεί αν το Ισραήλ συνεχίσει τα εγκλήματα

Ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ, δεύτερο στην ιεραρχία, δήλωσε ότι οι θάνατοι αμάχων στη Γάζα ενέχει τον κίνδυνο ευρύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ο Σεΐχης Ναΐμ Κασέμ δήλωσε στο BBC ότι «πολύ σοβαρές και πολύ επικίνδυνες εξελίξεις θα μπορούσαν να συμβούν στην περιοχή και κανείς δεν θα μπορούσε να σταματήσει τις επιπτώσεις».

Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ μιλούσε σε συνέντευξή του στη Βηρυτό, καθώς το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα δήλωσε ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εκεί.

Η επίθεση του Ισραήλ ακολουθεί τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, από τις οποίες σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι – 1.000 από αυτούς άμαχοι.

«Ο κίνδυνος είναι πραγματικός», είπε, «επειδή το Ισραήλ αυξάνει την επιθετικότητά του κατά των αμάχων και σκοτώνει περισσότερες γυναίκες και παιδιά. Είναι δυνατόν αυτό να συνεχιστεί και να αυξηθεί, χωρίς να επιφέρει πραγματικό κίνδυνο στην περιοχή; Νομίζω πως όχι».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, έχει απειλήσει ότι κάθε θάνατος αμάχου στο Λίβανο θα θερίσει άλλον ένα θάνατο στην άλλη πλευρά των συνόρων. Όμως, σημειωτέον, δεν απείλησε το Ισραήλ με ολοκληρωτικό πόλεμο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ