Ο Ερντογάν επεκτείνει τις εξουσίες του

Ακόμη περισσότερη εξουσία παίρνει στα χέρια του ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, καθώς πλέον θα έχει τη δυνατότητα να διατάσσει κινητοποιήσεις των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και να κηρύσσει πόλεμο εναντίον άλλων κρατών, χωρίς να χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργικού Συμβουλίου ή του κοινοβουλίου.

Στο Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND) διαβάζουμε: «Το σχετικό διάταγμα επιτρέπει ακόμη στον επικεφαλής του κράτους να κάνει παρεμβάσεις στην οικονομία εν καιρώ κρίσης ή πολέμου. […] Κρίσιμης πολιτικής σημασίας είναι δε και το γεγονός ότι ο Ερντογάν θα μπορεί να αποφασίσει και την ανάπτυξη ενόπλων δυνάμεων και στο εσωτερικό της χώρας, σε περίπτωση που υπάρχουν ταραχές […] που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν υπό κανονικές συνθήκες.

Οι επικριτές της κυβέρνησης ωστόσο θεωρούν πως με το νέο αυτό διάταγμα ο Ερντογάν θέλει απλώς να έχει ένα ακόμη εργαλείο για τη δίωξη των πολιτικών του αντιπάλων».

Όπως παρατηρεί ακόμη το γερμανικό δίκτυο, η εξέλιξη αυτή συμβάλλει στην περαιτέρω υπονόμευση του κοινοβουλίου, «το οποίο πλέον διαδραματίζει μονάχα ρόλο κομπάρσου. […] Και δεν υπάρχει κανένας άλλος επικεφαλής κράτους ή κυβέρνησης σε ολόκληρη τη Δύση που να διαθέτει τόσο μεγάλη εξουσία, όση ο Ερντογάν».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....