Ο Ελ Τσάπο χρηματοδότης του ιδρύματος Κλίντον

Σε διάσκεψη ανάμεσα σε μέλη και χορηγούς του WikiLeaks, στις 14 Ιανουαρίου 2017, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Τζούλιαν Ασάνζ είχε προχωρήσει σε μια αποκάλυψη αναφορικά με το Ίδρυμα Κλίντον, που ήταν απλώς η αρχή εξελίξεων λίγους μήνες μετά την προσπάθεια της Χίλαρι Κλίντον να κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, ο οποίος βρισκόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, αποκάλυψε σε ζωντανή σύνδεση με τη διάσκεψη πως ο γνωστός Μεξικανός ναρκέμπορος Χοακίν Γκούζμαν «Ελ Τσάπο» ενίσχυσε με 15 εκατομμύρια δολάρια το Ίδρυμα Κλίντον!

Μάλιστα ο Ασάνζ είχε τονίσει πως τα 320 εκατομμύρια πέσος (περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια) κατατέθηκαν από λογαριασμούς του Ελ Τσάπο από τη Σαουδική Αραβία και την Ουκρανία σε προσωπικό λογαριασμό της Χίλαρι Κλίντον στα νησιά Κέιμαν και από εκεί στον λογαριασμό του Ιδρύματος Κλίντον.

H σήψη και η διαφθορά είχαν φτάσει ψηλά, πολύ ψηλά, διαβρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Απόδειξη η έλευση στον Λευκό Οίκο του Mπιλ Kλίντον, η παραμονή του εκεί επί δύο θητείες και τα όσα διαδραματίστηκαν, ακόμη και τις τελευταίες ημέρες της παραμονής του στην Ουάσινγκτον.

Χρόνια μετά την αποχώρησή του από την εξουσία και την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από την σύζυγό του, οι αποκαλύψεις έδιναν και έπαιρναν, ενώ οι επαφές που διατηρούσε με εμπόρους ναρκωτικών δημοσιοποιήθηκαν, χωρίς όμως να προκαλέσουν πάταγο, καθώς «αποκλείστηκαν» από τα καθεστωτικά και «συστημικά» μέσα των HΠA, που διοικούνται από θεραπαινίδες της εξουσίας.

Τον Δεκέμβριο του 2001, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αθώωσε πανηγυρικά τους δημοσιογράφους Μάριο Ρενάτο Μενέντεζ Ροντρίγκεζ και Ροντρίγκεζ Αλ Τζιορντάνο, οι οποίοι κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Μεξικανού «επιχειρηματία» και ιδιοκτήτη της πρώην Εθνικής Τράπεζας του Μεξικού, ιδιωτικοποιημένης και γνωστής πλέον ως BANAMEX, Ρομπέρτο Χερνάντεζ Ραμίρεζ.

Οι δραστηριότητες του τελευταίου είχαν μπει στο στόχαστρο των προαναφερόμενων δημοσιογράφων, οι οποίοι με σχετικές έρευνες απέδειξαν, παραθέτοντας μάλιστα ακλόνητα στοιχεία, ότι ο Χερνάντεζ Ραμίρεζ ενέχεται σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 16 Δεκεμβρίου του 1996, στη μεξικανική εφημερίδα «Por Esto!», την τρίτη σε μέγεθος στη χώρα, με κυκλοφορία 70.000 φύλλων ημερησίως, η οποία εκδίδεται στη χερσόνησο Γιουκατάν, ο εκδότης της Μάριο Μενέντεζ δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στα κτήματα του Χερνάντεζ Ραμίρεζ.

Όλα ξεκίνησαν μετά τα παράπονα του συνεταιρισμού ψαράδων «Cozumel», οι οποίοι δραστηριοποιούνταν σε μια ακτή κοντά στα παράκτια κτήματα του Χερνάντεζ (με 43 μίλια ιδιωτικών ακτών, παρακαλώ), στην περιοχή Κιντάνα Ρόο (ο Χερνάντεζ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Forbes» το 2000, ήταν το νούμερο 289 στον κόσμο από άποψη πλούτου), που θεωρείται φυσικό πάρκο και προστατεύεται από τη νομοθεσία.

Οι ψαράδες μιλούσαν για οργανωμένο εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή με ορμητήριο τα κτήματα του Χερνάντεζ, στενού φίλου του τότε προέδρου της χώρας Ερνέστο Ζεντίλο, αλλά και απόπειρα εκδίωξής τους. Ο Μενέντεζ είχε πληροφορηθεί το πρόβλημα και έστειλε τον δημοσιογράφο Ρενάν Κάστρο Μεντέρα να ερευνήσει σχετικά.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες των ψαράδων. Το δημοσίευμα περιελάμβανε πολλές φωτογραφίες από τα κτήματα, όπου εμφανίζονταν συσκευασμένες ποσότητες ναρκωτικών, αεροδιάδρομοι απ’ όπου μικρά αεροσκάφη απογειώνονταν και προσγειώνονταν συνεχώς, κατάλοιπα από επεξεργασία ναρκωτικών και κάποτε πανέμορφες παραλίες γεμάτες με κοντέινερ ναρκωτικών και ταχύπλοα που έρχονταν και έφευγαν φορτωμένα με τόνους κοκαΐνη.

Τον Φεβρουάριο του 1997, «κάποιοι» πρόσφεραν στον Μεντέρα 300.000 δολάρια προκειμένου να ανασκευάσει την ιστορία του στην εφημερίδα, κάτι που αυτός αρνήθηκε.

Τον Μάρτιο του ιδίου έτους, ο «μπαρουτοκαπνισμένος» εκδότης της μαχητικής εφημερίδας «Por Esto!», Μάριο Μενέντεζ, κατέθεσε μηνύσεις εναντίον του Χερνάντεζ, κατηγορώντας τον για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, οικολογική καταστροφή και καταστροφή αρχαιολογικών χώρων, καθώς στα κτήματά του υπήρχαν μνημεία που φθείρονταν συστηματικά (ερείπια του πολιτισμού των Μάγιας, που χρονολογούνται στο 300 μ.Χ.) λόγω των επιχειρήσεων διακίνησης κοκαΐνης.

Αντί όμως να ερευνήσει τις κατηγορίες, ο διεφθαρμένος γενικός εισαγγελέας του Μεξικού Ζορζ Μαντράζο Κουέλαρ εξαπέλυσε εκστρατεία εκφοβισμού εναντίον του Μενέντεζ και της οικογένειάς του, ενώ παράλληλα, με σχετική διαταγή του, ο τότε πρόεδρος της χώρας Ερνέστο Ζεντίλο, ο οποίος συνήθιζε να παραθερίζει στα κτήματα του Χερνάντεζ, απαγόρευσε στον Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας να εισέρχονται στα κτήματα του φίλου και χρηματοδότη του.

Την ίδια ώρα, ο Χερνάντεζ έκανε επίδειξη ισχύος, μεριμνώντας για την απομάκρυνση του κυβερνήτη της περιοχής Κιντάνα Ρόο (βρίσκονται τα κτήματά του και η χασιέντα του) Μάριο Βιλανουέβα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος να εναντιωθεί στον Μεξικανό έμπορο του θανάτου αλλά και να μην κάνει τα χατίρια των Αμερικανών.

Ο Βιλανουέβα κρυβόταν, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψή του από τις μεξικανικές διωκτικές Αρχές, οι οποίες ελέγχονται από τον Χερνάντεζ…

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Αμερικανίδας Σίνθια Ρόμπινσον, που δημοσιεύτηκε στη «Wall Street Journal» τον Σεπτέμβριο του 1999. Η Ρόμπινσον αναγκάστηκε να φύγει από τη γη που κατείχε νόμιμα στην Καραϊβική μετά τις απειλές του Χερνάντεζ, ο οποίος ενδιαφερόταν για τα κτήματά της, ότι αν δεν την εγκαταλείψει, θα «φροντίσει» για τη σύλληψή της με κατασκευασμένες κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών.

Ο φωτογράφος της εφημερίδας «Por Esto!» Γκονζάλεζ Σούμπιρατς κατηγορήθηκε για παράνομη είσοδο και καταπάτηση στα κτήματα του Χερνάντεζ. Όσο για τον Μενέντεζ, κατηγορήθηκε με αγωγή του Χερνάντεζ για δυσφήμηση.

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1999 όμως, η αδιάφθορη δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μεξικού Μαρία Τερέζα Κάστρο Ρίος τόνισε στη σχετική ετυμηγορία της επί της υπόθεσης ότι οι ανταποκρίσεις της εφημερίδας «Por Esto!» βασίζονταν σε «πραγματικά γεγονότα» και απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του Μενέντεζ, διασύροντας έτσι τον Χερνάντεζ, αφού ουσιαστικά παραδεχόταν τα περί εμπορίου ναρκωτικών!

Στις 4 Μαρτίου του 2000, ο Μενέντεζ και ο δημοσιογράφος Αλ Τζιορντάνο, ο οποίος είναι ο «εγκέφαλος» του πολύ καλού site Narco News Bulletin, συμμετείχαν σε συνέδριο με θέμα την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών, που διοργάνωσε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη. Εκεί, οι δύο δημοσιογράφοι ανέπτυξαν το θέμα της διαφθοράς μέσω της εμπορίας ναρκωτικών και κατά πόσο αυτή έχει διαβρώσει τις κυβερνήσεις του Μεξικού και των ΗΠΑ.

Χρησιμοποίησαν δε ως παράδειγμα την υπόθεση Χερνάντεζ. Ο εν λόγω Μεξικανός επιχειρηματίας πληροφορήθηκε το γεγονός και μέσω της εταιρείας security Decision Fairfax International LLC, η οποία εδρεύει στη Βιρτζίνια, εξασφάλισε μια βιντεοταινία με την παρουσίαση, που διαβίβασε στη Γενική Εισαγγελία του Μεξικού, ζητώντας εκ νέου τη δίωξη του Μενέντεζ.

Η δεύτερη αυτή απόπειρα δίωξης του Μεξικανού δημοσιογράφου έπεσε επίσης στο κενό, με σχετική απαλλακτική απόφαση στις 26 Οκτωβρίου του 2000.

Τον Αύγουστο του ιδίου έτους, ο Χερνάντεζ, μέσω μιας δικηγορικής εταιρείας (Akin, Gump, Strauss, Hauer & Feld) που αντιπροσωπεύει στις ΗΠΑ τα συμφέροντα της κυβέρνησης της Κολομβίας, είχε καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση κατά των Μενέντεζ και Τζιορντάνο στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης.

Σημειωτέον ότι η BANAMEX δραστηριοποιείται ευρέως (και σχεδόν ανενόχλητη) στις ΗΠΑ αλλά και σε όλες τις άλλες διεθνείς χρηματαγορές, διαχειριζόμενη χαρτοφυλάκια δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι ομοσπονδιακές διωκτικές Αρχές έχουν υπόψη τους τις καταγγελίες για ξέπλυμα χρήματος που προέρχεται από διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών.

Όλα αυτά μπορεί να μην είχαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι το εμπόριο ναρκωτικών και η παρεπόμενη διαφθορά στην ευρύτερη Λατινική Αμερική έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, διαβρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Η εμπλοκή όμως στην υπόθεση του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, που εν μέρει εξηγεί γιατί η μεξικανική τράπεζα δρα ασύδοτη, έδωσε ένα νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση, αποδεικνύοντας τις προσβάσεις τις οποίες έχει το οργανωμένο έγκλημα ακόμη και στον Λευκό Οίκο.

Σε μια εποχή μάλιστα όπου εντεινόταν ο Πόλεμος κατά των Ναρκωτικών (War on Drugs) στη Λατινική Αμερική, με την έμπρακτη συνδρομή των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας αλλά και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και ενώ Αμερικανοί πράκτορες της DEA είχαν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό προσπαθώντας να αποτρέψουν την εισροή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην επικράτεια των ΗΠΑ…

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 1999, ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών Χερνάντεζ ήταν ο οικοδεσπότης στη χασιέντα του κοντά στη Μέριδα, στη χερσόνησο του Γιουκατάν, της συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού τότε προέδρου Μπιλ Κλίντον και του Μεξικανού ομολόγου του Ερνέστο Ζεντίλο Πόνσε ντε Λεόν.

Και όλα αυτά την ώρα που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (US Federal Reserve Bank) ερευνούσε τις καταγγελίες για ξέπλυμα χρήματος από την τράπεζα BANAMEX του Χερνάντεζ.

Αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού και του Μεξικανού προέδρου ήταν ο συντονισμός του αγώνα κατά των ναρκωτικών! Σωστά διαβάσατε! Ο συντονισμός του αγώνα κατά των ναρκωτικών, στην οικία ενός εκ των μεγαλύτερων στον πλανήτη εμπόρων του λευκού θανάτου!

Η συνάντηση έλαβε μάλιστα χώρα στις 14 Φεβρουαρίου του 1999, δύο μόλις ημέρες μετά την οριστική απαλλαγή του Μπιλ Κλίντον στο Κογκρέσο από τις κατηγορίες που τον βάρυναν για την υπόθεση της Μόνικα Λεβίνσκι.

Για όλα τα παραπάνω, ενήμερος ήταν ο Αμερικανός πρέσβης στο Μεξικό, ο Τζέφρεϊ Ντάβιντοβ. Το «λουλούδι» αυτό, προετοίμασε την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Μέριδα.

Όσο για τα έργα και τις ημέρες του Αμερικανού διπλωμάτη, βοούν και οι πέτρες. Υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία στο Σαντιάγκο της Χιλής την περίοδο 1971-1973, εργαζόμενος για την υπονόμευση της εκλεγμένης κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε και την έλευση στην εξουσία του αιμοσταγούς στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ.

Οι περιγραφές για τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν πριν και κατά τη διάρκεια της άφιξης και της παραμονής του Αμερικανού προέδρου στη Μέριδα είναι σπαρταριστές. Εκατοντάδες ομοσπονδιακοί Αμερικανοί και Μεξικανοί πράκτορες είχαν σφραγίσει κυριολεκτικά την περιοχή μέρες πριν από την έλευση του Air Force One στη Μερίδα, την αρχαία πρωτεύουσα των Μάγιας.

Την ημέρα της συνάντησης, οι προγραμματισμένες παρελάσεις για το καρναβάλι απλώς δεν έγιναν, χωρίς κανείς εκ των 800.000 κατοίκων να τολμήσει να διαμαρτυρηθεί.

Το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος πέταξε με ελικόπτερο στο ράντσο Temozon Sur που ανήκει στον Χερνάντεζ. Εκεί βρισκόταν ήδη από τις 12 Φεβρουαρίου ο Μεξικανός ομόλογός του.

Στις 14 Φεβρουαρίου, η εφημερίδα της Μέριδα «Por Esto!» του Μενέντεζ δημοσίευσε το πρώτο μιας σειράς τριών άρθρων σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του Χερνάντεζ. Το timing άψογο. Τα σχετικά δημοσιεύματα που συνοδεύονταν από πλούσιο φωτογραφικό υλικό (45 φωτογραφίες εκ των οποίων οι 31 έγχρωμες) ήταν αποτέλεσμα ερευνών στα κτήματα του Χερνάντεζ, που διήρκεσαν περίπου 26 μήνες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η παράκτια περιοχή των κτημάτων του Χερνάντεζ χρησίμευε ως ορμητήριο για τη μεταφορά ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μικρά ταχύπλοα έφταναν εκεί από την Κολομβία μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Ο λευκός θάνατος στη συνέχεια μεταφερόταν στην επικράτεια των ΗΠΑ με μικρά αεροσκάφη που απογειώνονταν από αεροδιαδρόμους στα κτήματα του συνομιλητή και οικοδεσπότη του Κλίντον, Χερνάντεζ.

Μετά τη δημοσίευση όλων των στοιχείων, βουλευτές της μεξικανικής αντιπολίτευσης κάλεσαν τον γενικό εισαγγελέα της χώρας Ζορζ Μαντράζο Κουέλαρ να καταθέσει ενώπιον του Κοινοβουλίου, κατηγορώντας τον ότι άφησε σκόπιμα τον κυβερνήτη της επαρχίας Κιντάνα Ρόο να διαφύγει της σύλληψης, φοβούμενος τυχόν αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων που θα τον ενοποιούσαν.

Ο Μαντράζο κατέθεσε, τονίζοντας ότι πολλά πρώην στελέχη των διωκτικών Αρχών, μεταξύ τους πρώην ανακριτές και εισαγγελείς, εργάζονται πλέον για τα καρτέλ ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο άνθρωπος που ομολογουμένως έδωσε μια νέα διάσταση στην έννοια «διαφθορά», ενσυνείδητα παρακάθεται και συνομιλεί με μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι δολοφονούν το άνθος της αμερικανικής νεολαίας στους δρόμους των μεγαλουπόλεων των ΗΠΑ, τότε υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Αδιαμφισβήτητα, πρόβλημα ηθικής.

Όσο για τη realpolitik που κάποιοι Αμερικανοί ιθύνοντες επικαλέστηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου όταν ήρθε στην επιφάνεια το εμπόριο ναρκωτικών με το οποίο η CIA χρηματοδοτούσε τις δραστηριότητες των Κόντρας στη Νικαράγουα, δεν αποτελούσε ούτε αποτελεί δικαιολογία, αλλά τη βρόμικη όψη του δήθεν ελεύθερου κόσμου.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, το οποίο απέρριψε τις κατηγορίες του Χερνάντεζ εναντίον των Μενέντεζ και Αλ Τζιορντάνο, υιοθετώντας ουσιαστικά τις κατηγορίες εναντίον του Μεξικανού «επιχειρηματία», αποτελεί κόλαφο για τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο και ομοτράπεζο του Χερνάντεζ, Μπιλ Κλίντον. Οι αμερικανικές εφημερίδες και τα λοιπά ΜΜΕ «αδιαφόρησαν».

Μάριο Μενέντεζ Ροντρίγκεζ

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος Μάριο Μενέντεζ Ροντρίγκεζ τόλμησε να τα βάλει με το διεφθαρμένο και ιδιαίτερα επικίνδυνο κατεστημένο της πατρίδας του που στηρίζει τον Χερνάντεζ. Είναι ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από τον Φιντέλ Κάστρο το 1963.

Το 1966 καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο της Κολομβίας μετά την άρνησή του να παραδώσει στις Αρχές ασφαλείας της χώρας πληροφορίες που είχε συλλέξει έπειτα από τη δίμηνη παραμονή του στις ζούγκλες της χώρας με τους αντάρτες της οργάνωσης Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός, ενώ ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του στην επικράτεια της χώρας, όπου η ποινή που θα εκτίσει, αν συλληφθεί, είναι πλέον ισόβια καταναγκαστικά έργα!

Ταξίδεψε εκτεταμένα στη Γουατεμάλα, στο Ελ Σαλβαδόρ και στη Βενεζουέλα, καλύπτοντας τις δραστηριότητες των «απελευθερωτικών κινημάτων».

Ο Μενέντεζ ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σφαγής των φοιτητών που διαδήλωναν στην πλατεία Τλαλτελόκο, στην Πόλη του Μεξικό, στις 2 Οκτωβρίου του 1968. Έγραψε την αλήθεια και διώχθηκε, φυλακίστηκε για κάποιο διάστημα, κρύφτηκε στις ζούγκλες της χώρας από φυλές των Μάγιας, ενώ στο τέλος αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί.

Έζησε στην Κούβα επί μία δεκαετία, διδάσκοντας δημοσιογραφία και μελετώντας φιλοσοφία. Στο πλευρό του στα γεγονότα του 1968 ήταν και η Οριάνα Φαλάτσι, η οποία τραυματίστηκε όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των φοιτητών.

Τότε, το περιοδικό «Por Que», το οποίο εξέδιδε ο Μενέντεζ, έφτασε να πουλά 2.000.000 αντίτυπα, ενδεικτικό της ευρείας κοινωνικής αποδοχής της δουλειάς του!

Και αυτό, τη στιγμή που σήμερα οι κυκλοφορίες των μεξικανικών εφημερίδων φτάνουν όλες μαζί το 1.000.000 φύλλα! Απόδειξη της απήχησης της ασυμβίβαστης, μαχητικής και ερευνητικής δημοσιογραφίας, αλλά και μια συνταγή για να μην πεθάνει ο Τύπος.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές συνεννοήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα για το νέο κόμμα της διαπλοκής

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Η...

Εντολή Μαξίμου σε δημοσκόπους: Όχι πάνω από 20% στο ΠΑΣΟΚ

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όπως...

Ο Άρης Πορτοσάλτε τσίριζε στον ΣΚΑΪ: Αφήστε ήσυχους τους πλούσιους, να τα πάρετε από αλλού (vid)

Η Πυθία καταγράφειΧρειάζεται να σχολιάσω κάτι; Δεν χρειάζεται. Δείτε...