Ο Ελον Μασκ λαμβάνει κεταμίνη για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη

Ο Έλον Μάσκ έχει υποστηρίξει σε αναρτήσεις του ότι πάσχει από διπολική διαταραχή θέλοντας να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τις αλλοπρόσαλες και ακατανότητες σε πολλές περιπτώσεις συμπεριφορές, δηλώσεις αλλά και επιχειρηματικές του αποφάσεις χωρίς ωστόσο να έχει παρουσιαστεί επισήμως κάποια σχετική ιατρική βεβαίωση για αυτό. Εχει επίσης υποστηρίξει κατά καιρούς ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στρες όπως πρόσφατα μετά την εξαγορά του Twitter.

Η Wall Street Journal σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι ο Μασκ πάσχει από κατάθλιψη την οποία αντιμετωπίζει με μια θεραπεία στην οποία περιλαμβάνεται η λήψη μικρών δόσεων κεταμίνης η οποία χρησιμοποείται κατά βάση ως φάρμακο αναισθησίας αλλά έχει διαπιστωθεί ότι έχει αντικαταθληπτικές ιδιότητες και είναι αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με ψυχοθεραπεία. Ο αμερικανός μεγιστάνας δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποιο σχόλιο αλλά στο παρελθόν είχε αντιδράσει σε σχόλιο γνωστού influencer στις ΗΠΑ που υποστήριξε ότι «η κατάθλιψη είναι επιλογή». Ο Μασκ είπε ότι ναι μεν υπάρχει υπερβολή στη διάγνωση κατάθλιψης αλλά η πάθηση είναι πραγματική και είναι θέμα χημείας του εγκεφάλου αναφέροντας μάλιστα ως μια επιλογή θεραπείας την κεταμίνη λέγοντας ότι έχει φίλους που χρησιμοποιούν την κεταμίνη για να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη με θετικά αποτελέσματα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για ένα ακόμη μεγιστάνα της γενιάς του Διαδικτύου, τον Σεργκέι Μπριν συνιδρυτή της Google η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 100 δισ. δολάρια, ο οποίος φέρεται να κάνει χρήση των αποκαλούμενων «ψυχαγωγικών ναρκωτικών». Πρόκειται για ψυχοδραστικές ουσίες που έχουν στόχο να προκαλέσουν μια αλλοιωμένη συνειδησιακή κατάσταση για ευχαρίστηση, με το να αλλάζει την αντίληψη, τις αισθήσεις και τα συναισθήματα του χρήστη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Μπριν χρησιμοποιεί «μαγικά μανιτάρια» για αυτό τον σκοπό. Όπως και ο Μασκ έτσι και ο Μπριν δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί παρά το γεγονός ότι επικοινωνούν μαζί του δημοσιογράφοι και του ζητούν μια δήλωση. Να σημειωθεί ότι τα ψυχαγωγικά ναρκωτικά αποτελούν μόδα τα τελευταία χρόνια στις τάξεις της… υψηλής κοινωνίας και των κορυφαίων εκπροσώπων του σύγχρονου λαιφστάιλ με διοργάνωση μυστικών πάρτι στα οποία γίνεται χρήση αυτών των ουσιών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ