Ο διάλογος «φωτιά» Μητσοτάκη – Κασσελάκη μπροστά στις κάμερες (vid)

Ο διάλογος «φωτιά» Μητσοτάκη – Κασσελάκη μπροστά στις κάμερες. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή.

Είναι η πρώτη συνάντηση μετά την εκλογή Κασσελάκη στην Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο του διάλογου που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη της πρώτης τους τετ-α-τετ συνάντησής τους στη Βουλή βρέθηκε το ζήτημα του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι των αποδήμων,

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι έχουμε την ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω, αναφερόμενος και στο δικαίωμά τους για ψήφο στις ελληνικές εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του επισήμανε ότι η κυβέρνηση έκανε μια «καλή αρχή», τονίζοντας ότι «φέραμε το νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα στους απόδημους να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Ήταν ένα εθνικό χρέος».

Ανταπαντώντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν, αλλά όχι του εκλέγεσθαι και σημείωσε ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθούν εκλογικές περιφέρειες και για τους απόδημους και τους ομογενείς, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος. Έχουν το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι».

Ο διάλογος «φωτιά» Μητσοτάκη – Κασσελάκη μπροστά στις κάμερες:

Μητσοτάκης: Καλημέρα κύριε πρόεδρε, συγχαρητήρια και από κοντά.

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ.

Μητσοτάκης: Καλό μήνα.

Κασσελάκης: Καλό μήνα.

Μητσοτάκης: Ξεναγηθήκατε στους χώρους της Βουλής;

Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμη. Εύχομαι μια μέρα. […] Έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω.

Μητσοτάκης: Εχουμε κάνει μια καλή αρχή, φέραμε το νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα στους απόδημους να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Ήταν ένα εθνικό χρέος.

Κασσελάκης: Αυτό όμως είναι δικαίωμα του εκλέγειν και όχι του εκλέγεσθαι. Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς.

Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος. Έχουν το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Η συνάντηση «εκκρεμούσε» από το βράδυ της εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο κ. Μητσοτάκης τού τηλεφώνησε να τον συγχαρεί και του απηύθυνε την πρόσκληση.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους θα συναντηθούν, καθώς, όπως έχει αποκαλύψει ο πρωθυπουργός, η πρώτη τους γνωριμία έγινε πριν από αρκετά χρόνια στη Νέα Υόρκη σε κοινωνική εκδήλωση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ