Ο Γιώργος Λακόπουλος αποκαλύπτει το… άλλο, άγνωστο παρασκήνιο πίσω από τον χαμό με Έλενα Ακρίτα και Μαρέβα Μητσοτάκη και γράφει πικρές αλήθειες

Ακολουθούν δύο άρθρα του Γιώργου Λακόπουλου που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr:

Έλενα Ακρίτα: Σχολιαστές

Αν έτσι «παράγουν πολιτική» – που λέει κι ο Κασσελάκης – οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι σχολιαστές των σχολιαστών…

Προσέξτε πώς εξελίχθηκε το θέμα. Ο Θάνος Δημάδης, ανταποκριτής ελληνικού αντι-ΣΥΡΙΖΑ καναλιού στην Αμερική το 2016, μας απασχόλησε ως πρωταγωνιστής στο περιβόητο «περούκα-gate»: παρακολουθούσε, μεταμφιεσμένος, στη Νέα Υόρκη τον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

Οκτώ χρόνια από τότε, έσπευσε να υπερασπιστεί τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, όταν αναφέρθηκε – λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; – ως εμπλεκομένη στην κρίση του Πρωθυπουργού με το συγκρότημα Μαρινάκη.

Πώς την υπερασπίσθηκε; Με έναν οχετό κατά του… Τάιλερ ΜακΜπέθ: – αρχίζοντας: «Το «λάθος» της Μαρέβας Μητσοτάκη είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ…»

Αυτός ο Τάιλερ, όπως θα ξέρουν πλέον οι περισσότεροι, είναι ένας Αμερικανός που μπήκε στη ζωή μας ως σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη και – μεταξύ μας – μάλλον δεν έχει καταλάβει τον ρόλο του.

Φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν, όπως τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχασε τόσες εκλογές, πρέπει να ψάξουν να βρουν τι φταίει. Γι’ αυτό ήρθε ο Στέφανος, θα κάνουμε το καλύτερο να γίνει πρωθυπουργός», έλεγε στον Χατζηνικολάου προ καιρού…

Ενοχλητικό, αν νομίζει ότι μαζί εξελέγησαν στην ηγεσία για να «κάνουν» οτιδήποτε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο Δημάδης να ξερνάει εναντίον του.

– «Είναι άνεργος, κρέμεται από το παντελόνι του άντρα του, σέρνεται σαν βαλιτσάκι… φοράει κολλητά παντελόνια που αναδεικνύουν τους γλουτούς του, γλυκοκοιτάζει τον άντρα του μπροστά στις κάμερες και δηλώνει έτσι ότι είναι η δούλα και κυρά του, υπεύθυνος για το κατούρημα του σκύλου τους».

Όλα αυτά «δεν είναι η Μαρέβα», κατά τον Δημάδη.

Ουδείς θα είχε δώσει σημασία αν η βουλευτίνα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, δεν έσπευσε να… αποκαταστήσει τον ΜακΜπέθ – με το ίδιο ύφος: «Τo λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα».

– «Πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις. Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός και δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία». Για να καταλήξει «Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Δικαίωμα της να εκθειάζει όποιον της κάνει κέφι απέναντι σε οποιονδήποτε. Αλλά με ποια ακριβώς ιδιότητα από τον Δημάδη έφτασε την πρωθυπουργική σύζυγο;

-«Έχει το σπίτι του Βολτέρου, 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους, κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες, αναλαμβάνει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στη Λυρική, κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου της, παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες…»

Αποτέλεσμα; Οι Μητσοτάκηδες προσφεύγουν στα Δικαστήρια, η ίδια λέει ότι τους περιμένει στα μαρμαρένια αλώνια και ο Δημάδης τρίβει τα χέρια του: πού να το φανταστεί τι θα προκαλούσε;

Εκούσα – άκουσα, η Ακρίτα βάζει το κόμμα της σε λάθος ράγες: να πάει στις εκλογές με καύσιμη ύλη αναρτήσεις που μέχρι στιγμής στο εσωτερικό του έχουν ενθουσιάσει μόνο τον Πολάκη και τη Δούρου…

Αν έτσι «παράγουν πολιτική» – που λέει κι ο Κασσελάκης – οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι σχολιαστές των σχολιαστών…

Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη: Δίκες

Όποιος θέλει να προστατεύσει την οικογένεια του από την κρεατομηχανή της δημοσιότητας, δεν την κρεμάει ο ίδιος στα μανταλάκια.

Το πρώτο που ακούει κανείς πανταχόθεν για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη είναι ότι, πρόκειται για πανέξυπνη γυναίκα και ικανότατη επιχειρηματία.

Πρόσωπο, δηλαδή, που είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της, χωρίς να της είναι αναγκαία η συνδρομή του – πολιτικού – συζύγου της. Ακόμη και σε δίκες.

Το δεύτερο ενδιαφέρον είναι ότι οι βασικές αναφορές για την ίδια στο δημόσιο χώρο, προέρχονται από τον… σύζυγό της. Από τις ευχές με ανάρτηση στο διαδίκτυο – «Χρόνια πολλά Μαρεβάκι, είμαι τυχερός που σε έχω δίπλα μου» – μέχρι τις δημόσιες ευχαριστίες του, για τη συμμετοχή της σε εν δυνάμει… κυβερνητικές δραστηριότητες.

Ακόμη και η παρέμβαση της στην αλλαγή… επίπλωσης του μεγάρου Μαξίμου προβλήθηκε αυτοβούλως από τον Πρωθυπουργό, ως – δωρεάν – αξιέπαινη δραστηριότητα, δηλώνοντας άγνοια για τις λεπτομέρειες. Σίγουρα πάντως το Δημόσιο στο οποίο ανήκει ο χώρος, δεν την προσέλαβε ως διακοσμήτρια.

Για μια περίοδο το φιλομητσοτακικό μιντιακό σύστημα πρόβαλε τη σύζυγό του ως ‘πρώτη κυρία της χώρας’. Αν ο… Τράμπ δεν είχε ρωτήσει, σε ζωντανή μετάδοση, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «Έχετε ρόλο ‘πρώτης κυρίας’ στην Ελλάδα;» για να του απαντήσει αρνητικά, κάποια ΜΜΕ θα είχαν διαπιστεύει ειδικό συντάκτη.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος πολιτικός θέλει να μην βεβηλώνεται ο ιδιωτικός βίος του από τα ΜΜΕ, δεν σπεύδει να τον εξιστορήσει σε μεσημεριανάδικα.

Και οι σύζυγοι των προκατόχων του είχαν γιορτές και γενέθλια, αλλά δεν υπήρχε πρωθυπουργική ενημέρωση επ’ αυτών. Ενδεχομένως υπήρχαν και ενδοοικογενειακές κρίσεις. Αλλά τα εν οίκω δεν εκτέθηκαν οικειοθελώς εν δήμω.

Οι Πρωθυπουργοί οφείλουν να ενημερώνουν για την περιουσία τους και για την υγεία τους. Όχι για τις σπουδές των παιδιών τους και τα οικογενειακά τους.

Επικοινωνιακά αυτό που κάνει – μόνο – ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι εμφανώς αμερικανικό. Αλλά στην Ελλάδα όποιος θέλει να προστατεύσει την οικογένεια του από την κρεατομηχανή της δημοσιότητας, δεν την κρεμάει ο ίδιος στα μανταλάκια.

Το τρίτο στοιχείο στη συζήτηση για την κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτακη είναι ότι δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ αποκλειστικά ως πρωθυπουργική σύζυγος. Αλλά και για προσωπικά της επιχειρηματικά και περιουσιακά ζητήματα. Επί των οποίων είναι θεμιτός και εύλογος ο δημόσιος έλεγχος, ως συζύγου του Καίσαρα.

Ασφαλώς είναι κατανοητή η άσκηση δικαιώματος από την πλευρά της, να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη οσάκις θεωρεί ότι θίγεται, με οποιονδήποτε τρόπο.

Αλλά είναι δυσεξήγητο πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχωρίζει – εντός του και δημοσίως – τους ρόλους του συζύγου και του Πρωθυπουργού, όπως δήλωσε και θα την υπερασπιστεί ως μάρτυρας στο Δικαστήριο, αποκλειστικά με τον πρώτο ρόλο. Θα θεωρηθεί ευλόγως ως προκατειλημμένη μαρτυρία.

Είναι καλός σύζυγος όταν της αποδίδει ότι είναι «ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή που τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα».

Έτσι όμως είναι καλός μάρτυρας σε δίκες; Ή απλώς ανακυκλώνει όσα θέλει να αποφύγει – έχοντας ως αντίδικο μια βουλευτίνα των αντιπάλων του;

Γιατί αποκλείει ότι η σύζυγός του μπορεί να ελέγχεται από ΜΜΕ και την αντιπολίτευση για λόγους δημοσίου συμφέροντος; Θεωρεί ότι «η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο: είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά». Γιατί ζημιά;

Τέλος, προς τι η δήλωση «από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε και πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά»;

Είναι σαν να εμφανίζεται κάποιος ως καπετάνιος που τον πειράζει η θάλασσα.

Ουδείς τον οδήγησε βιαίως στην πολιτική…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ