Ο Βρούτσης «αδειάζει» τον Αυγενάκη

«Στα σκουπήδια» πετάει η κυβέρνηση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση, που δέχθηκε τη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για αναποτελεσματικότητα του κράτους, να αδειάζει και τον προκάτοχό του χαρακτηρίζοντας το «ανεπαρκές και πλημμελές».

Ο Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα και ανέφερε πως παρά τις καλές προθέσεις του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή για την ταυτοπροσωπία, το μέτρο αποδείχθηκε ατελέσφορο. Σύμφωνα με όσα είπε, από εδώ και στο εξής θα υπάρχει ανάλυση, όνομα και επίθετο και θέση στην οποία θα κάθεται κάθε φίλαθλος.

Για κυβερνητική ομηρεία στους μεγαλοπαράγοντες των ομάδων έκαναν λόγο για κόμματα της αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας της αποτυχία στην αντιμετώπιση της βίας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Γαβρήλος μίλησε για επικοινωνιακή προσέγγιση του προβλήματος και επικοινωνιακό σόου και διερωτήθηκε εάν θα βάλει η κυβέρνηση στο μαχαίρι στο κόκκαλο. «Η κυβέρνηση δεν θέλει να ακουμπήσει ζητήματα όπως η σχέση της οπαδικής βίας με τις ΠΑΕ, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», είπε, ενώ αναποτελεσματικότητα καταλόγισε ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ, που μίλησε για εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα. «Έχουμε κουραστεί να μετράμε το σκορ που ο πρωθυπουργός εκφράζει τη συγνώμη ή την οργή του», είπε.

«Σε μια σειρά από περιστατικά οπαδικής βίας έχετε δείξει ότι ούτε θέλετε, ούτε μπορείτε», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος από τη Νέα Αριστερά, εκφράζοντας φόβους ότι τα μέτρα θα αποδειχθούν αναποτελεσματικά. «Εκδρομή έκαναν οι Κροάτες», φώναξε την ώρα της ομιλίας του Γιάννη Βρούτση.

«Για άδειασμα του προκατόχου του Λευτέρη Αυγενάκη από τον κ. Βρούτση», μίλησε ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση. Σημειώνεται ωστόσο ότι τυπικά προκάτοχος του κ.Βρούτση ήταν ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος όμως έμεινε μόλις 20 μέρες στο συγκεκριμένο πόστο και χωρίς καμία ουσιαστική νομοθετική πρωτοβουλία καθώς «μετακόμισε» στο υπ. Προστασίας του Πολίτη μετά την απομάκρυνση του Νότη Μηταράκη.

Τη θέση ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης από τη ΝΔ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί τα κόμματα της Αριστεράς, καταλαβαίνουν -όπως είπε- την αξία των καμερών.

«Η αντιπολίτευση κάνει κριτική για την κριτική, καθώς δεν ακούσαμε καμιά πρόταση», ανέφερε, απαντώντας στην κριτική ο Γιάννης Βρούτσης, επιμένοντας ότι η Ελλάδα έχει το πιο αυστηρό πλαίσιο στην Ευρώπη, ότι το ιδιώνυμο εξακολουθεί να ισχύει και ότι ο έλεγχος που έγινε στους συνδέσμους οπαδών δεν έχει προηγούμενο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...