Ο Αλέξης Τσίπρας «ταρακούνησε» το Μέγαρο Μαξίμου για την επικίνδυνη διαχείρηση της πανδημίας

Του Βασίλη Σκουρή

Η αλήθεια είναι πως η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και η πρότασή του να ανατεθεί σε μια ολιγομελή επιστημονική επιτροπή με πρόσωπα κοινής αποδοχής, να σχεδιάσει και να προτείνει μέτρα που όλα τα κόμματα θα αποδεχτούν, χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, ήδη έχει τα πρώτα της αποτελέσματα: Παρά την οξεία απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μέγαρο Μαξίμου δείχνει ήδη να ταρακουνιέται από την μακαριότητα που το διέκρινε όλο το τελευταίο διάστημα και να εξετάζει μέτρα, έστω και αν αυτά που ακούγονται είναι και αποσπασματικά και μη επαρκή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μέτρα που θα προτείνουν οι επιστήμονες κοινής αποδοχής Και τα οποία όλοι θα αποδεχτούν χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, παραπέμπει σε αποδοχή και υποχρεωτικών εμβολιασμών σε κάποιες ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Μεταξύ αυτών είναι σύμφωνα με πληροφορίες και οι ένστολοι και τα σώματα ασφαλείας, αλλά πιθανότατα και οι κληρικοί, εφόσον βεβαίως προτείνει τέτοια μέτρα η ομάδα των ειδικών κοινής εμπιστοσύνης, την οποία προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αντιθέτως, ο αρχηγός της αξιωματικής δεν πιστεύει σε νέο λοκ ντάουν, καθώς εκτιμά ότι το προηγούμενο δεν απέδωσε καθόλου.

Όταν, για παράδειγμα, ερωτάται από συνομιλητές του εάν εννοεί με τη δήλωσή του πως εννοεί και λοκ ντάουν ή υποχρεωτικό εμβολιασμό, απαντά: «Όχι κατ΄ ανάγκην. Κατά τη γνώμη μου το λακ ντάουν έχει αποτύχει και κάποιος πρέπει να ζητήσει και συγγνώμη που μας έκλειναν στα σπίτια μας χωρίς να κυκλοφορεί ιός στη χώρα. Αλλά αν για παράδειγμα πρέπει να επιταχυνθεί οεμβολιασμός (πχ να υποχρεώσουν σώματα ασφαλείας και στρατό)κάπως πρέπει να γίνει. Ωστόσο δεν είναι δική μου δουλειά να το προτείνω αυτό. Αυτοί είναι κυβέρνηση. Ας κάνουν κάτι. Αυτοί δεν κάνουν τίποτε. Έχουν παρατήσει τον εμβολιασμό, δεν προμηθεύονται μονοκλονικά, δεν ενισχύουν το ΕΣΥ και απλά μετράνε νεκρούς».

Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα λίγο μετά αφότου αυτή έγινε. Είναι σαφές, όμως, από τον τρόπο που έγινε, αλλά και από τη συνέχιση της τραγωδίας που βιώνουμε όπως και πέρυσι τέτοια εποχή, πως η πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ