Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά «πορεία στον λαό» – Το σκληρό ροκ μέχρι τέλους και η εσωκομματική ήττα

Εν όψει Συνεδρίου, από τις αρχές Νοεμβρίου και για ένα τρίμηνο ο Αλ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών (επισκέψεων) στην περιφέρεια αλλά και εντός του λεκανοπεδίου. Ο στόχος διπλός: Αφενός να επικοινωνήσει στους πολίτες τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα και αφετέρου να επιχειρήσει να ενεργοποιήσει εργαζομένους, νέους, ολόκληρη την κοινωνία απέναντι σε μια «αντιλαϊκή» και «αυταρχική» κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην έξοδο του κ. Τσίπρα στην επικράτεια, με το σκεπτικό ότι θα έχει τη δυνατότητα (ευκαιρία) να μεταφέρει στον ελληνικό λαό ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για το τι ακριβώς πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι θα αποκαταστήσει τη θολή και εν πολλοίς στρεβλή εικόνα που μεταφέρουν τα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης. «Πρέπει να δείξουμε στους πολίτες ότι η εικόνα που προβάλλουν τα κανάλια και οι δημοσκοπήσεις δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα», σημειώνουν παράγοντες της Κουμουνδούρου. Στο πλαίσιο των περιοδειών του ο κ. Τσίπρας, εκτός από τις συναντήσεις σχετικές με το Συνέδριο, θα έχει επαφές με εκπροσώπους τοπικών φορέων, συνδικαλιστές, νέους κ.ά., όπου θα αναπτύξει διεξοδικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα που απασχολούν την κάθε κοινωνική τάξη και παράλληλα θα γίνει αποδέκτης των προτάσεών τους, ούτως ώστε αυτές ενταχθούν στο πρόγραμμα του κόμματος καθ’ οδόν προς τις εκλογές. Στο επιτελείο του εκτιμούν ότι με τον κύκλο των επισκέψεών του στην περιφέρεια θα αλλάξει κατά πολύ η εικόνα που έχει η ελληνική κοινωνία τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την κυβέρνηση. Και αυτή ακριβώς η αλλαγή θα αποτυπωθεί σταδιακά και στις δημοσκοπήσεις. Το δε Συνέδριο του Φεβρουαρίου θα αποτελέσει από τη μία το έναυσμα για την ανασύνταξη του κόμματος και από την άλλη θα δώσει το σύνθημα για τελική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και την πορεία προς τις εκλογές.

Σκληρό ροκ… μέχρι τέλους!

Ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την υψηλών τόνων κριτική προς την κυβέρνηση, την οποία έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα, στοχεύοντας κυρίως τον Κυρ. Μητσοτάκη, με σκοπό να αποδομήσει το πρωθυπουργικό προφίλ του και τις διαχειριστικές του ικανότητες. Η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί εσχάτως όσον αφορά τον πρωθυπουργό έχει προκαλέσει αίσθηση τόσο για την ένταση της κριτικής του όσο και για τις βαριές εκφράσεις αλλά και τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδει. Χαρακτηρισμούς όπως «βαλκάνιος πολιτικός», «Μωυσής» κ.ά., ενώ όταν αναφέρεται στη κυβέρνηση κάνει λόγο για «φαύλο και αυταρχικό καθεστώς». Η έμφαση που δόθηκε από την Κουμουνδούρου στα πρόσφατα γεγονότα με τη συμπλοκή αστυνομικών και Ρομά στο Πέραμα επιβεβαιώνει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μην αφήσει τίποτα να… πέσει κάτω. Σε κάθε ευκαιρία και με οποια­δήποτε αφορμή θα επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, με απώτερο σκοπό να την απαξιώσει στη συνείδηση των πολιτών.

Και μία ήττα…

Σε γενικές γραμμές, ο Αλ. Τσίπρας ήταν ο μεγάλος νικητής στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πέρασε η άποψή του σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Είχε ωστόσο και μια… μικρή, αλλά κατά πολλούς ουσιαστική, ήττα. Κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης και για να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες συμφώνησε στη νέα Κεντρική Επιτροπή το 80% των μελών να προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 20% από τη διεύρυνση. Ο αρχικός τους στόχος ήταν για σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς αυτό θα διευκόλυνε τις προσπάθειες για το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ