Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει, όμως, στο Συνέδριο του Αλαφούζου – Εκεί θα είναι οι Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος

Η Πυθία καταγράφει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε – πραξικοπηματικά και αντιθεσμικά – να ανατρέψει με την παρέμβαση-ντροπή, τον εκλεγμένο από τη βάση πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Και όχι μόνο αυτό, αρνήθηκε να πάει και στο επεισοδιακό συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου υπέστη συντριβή και το πολιτικό κόστος που θα πληρώσει θα είναι τεράστιο.

Όμως, ενώ δεν πήγε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο συνέδριο του κόμματός του δηλαδή, θα πάει σε ένα άλλο συνέδριο. Εκεί, μάλλον, δεν… μπορούσε να πει όχι.

Ο πρώην πρωθυπουργός, το ερχόμενο Σάββατο, θα πραγματοποιήσει ομιλία σε συνέδριο που διοργανώνει η «Καθημερινή», του Αλαφούζου ντε, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics, στην Εθνική Πινακοθήκη. Η εκδήλωση έχει θέμα «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Στο συνέδριο θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αλλά και η Έφη Αχτσιόγλου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο από τη Νέα Αριστερά.

Αντικείμενο του συνεδρίου θα είναι ο απολογισμός των πέντε δεκαετιών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ