Ο Αγοραστός επίσημα ο 34ος κατηγορούμενος για το έγκλημα στα Τέμπη

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με την οποία ζητούσε να μην συσχετιστεί με την κύρια υπόθεση στα Τέμπη, στην ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για τις χωματουργικές εργασίες και το μπάζωμα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο του δυστυχήματος, λίγες ώρες μετά την μοιραία σύγκρουση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο τέως περιφερειάρχης θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και αναμένεται να δικαστεί μαζί με όλους τους κατηγορούμενους στην μεγάλη δίκη που προβλέπεται να ξεκινήσει στη Λάρισα το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ο Κώστας Αγοραστός που διώκεται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το μπάζωμα του χώρου λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, αποτελεί πλέον τον 34ο κατηγορούμενο.

Ο κ. Αγοραστός με δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει άδικη την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος καθώς υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ευθύνη για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος. Μάλιστα, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικαλέστηκε την ποινική δίωξή του και το δικαίωμα της σιωπής προκειμένου να μην καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ