Ουκρανία: Συμφωνία με την τουρκική Baykar Makina για την επισκευή drones

Τη σύναψη συμφωνίας με την τουρκική εταιρεία Baykar Makina για τη δημιουργία κέντρου επισκευής και συντήρησης drones στην Ουκρανία ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Το Κίεβο επιδιώκει να δώσει ώθηση στην εγχώρια παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) προκειμένου να δημιουργήσει «έναν στρατό από UAV», ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων που εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου «θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Ουκρανίας και θα βοηθήσει να έρθει πιο σύντομα η νίκη μας», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Περισσότεροι από 10.000 χειριστές UAV έχουν ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και άλλοι 10.000 εκπαιδεύονται στην παρούσα φάση, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαϊλο Φεντόροφ.

Τόσο οι ουκρανικές όσο και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει ευρεία γκάμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη διάρκεια του πολέμου.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πρόσφατα, επικαλούμενα τον υπουργό Στρατηγικών Βιομηχανιών Ολεξάντρ Καμίσιν, ότι η τουρκική εταιρεία Baykar Makina έχει ξεκινήσει την ανέγερση εργοστασίου στην Ουκρανία για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ