Οργή Πούτιν: Έχουμε επαρκές απόθεμα βομβών διασποράς – Θα τις χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί

Η Ρωσία έχει «επαρκές απόθεμα» βομβών διασποράς και επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να τις χρησιμοποιήσει αν τέτοιου είδους όπλα χρησιμοποιηθούν κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Βεβαίως αν χρησιμοποιηθούν εναντίον μας, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να προβούμε σε δράση αντιποίνων», δηλώνει ο Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση, αποσπάσματα από την οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Ουκρανία έχει λάβει βόμβες διασποράς από τις ΗΠΑ και έχει δεσμευτεί να τις χρησιμοποιήσει μόνον σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.

Τα όπλα διασποράς είναι απαγορευμένα σε πολλές χώρες, ιδίως ευρωπαϊκές, που έχουν υπογράψει τη Σύμβαση του Όσλο (2008). Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ουκρανία, ούτε η Ρωσία είναι συμβαλλόμενα μέρη σε αυτή.

Η χρήση των πυρομαχικών του είδους είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, καθώς πολλά από τα υποπυρομαχικά δεν εκρήγνυνται αμέσως, αλλά παραμένουν στο έδαφος και προκαλούν πολλές παράπλευρες απώλειες ως ακόμη και δεκαετίες αργότερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ