Ομιλία-κόλαφος: Αληθινές ρουκέτες από τον Στέφανο Κασσελάκη για τους αποστάτες που χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας δεν παραδίδουν τις έδρες τους

Με σπόντες προς τους αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στους 48 βουλευτές που απαρτίζουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας με νόημα πως θα έπρεπε να είναι και άλλοι ενώ ξεκαθάρισε ότι σημασία έχει ποιοι είναι στην παρούσα Βουλή.

«Μπορεί σήμερα να βλέπετε λιγότερους συναδέλφους στην αίθουσα, και να σας φαίνεται πρωτόγνωρο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την αίθουσα κάποτε είχε 149 Βουλευτές. Μετά είχε 145. Μετά 86. Μετά 71. Και τέλος 47.

Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της Κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια. Προφανώς μέσα σε 9 χρόνια αλλάζει η χώρα. Αλλάζει και η κοινωνία. Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μία απόσταση πολιτικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που εμείς καλούμαστε τώρα να αναστρέψουμε. Και μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 Βουλευτές. Η ηθική μας Κοινοβουλευτική Παρουσία είναι και θα είναι 47 Βουλευτές – διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους…

Το ότι για μήνες δεν βγήκαν ΜΙΑ φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές…

Το ότι βάζουν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία… Αυτά τα γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ – και δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει. Μην ανησυχείτε….η αλήθεια είναι με το μέρος μας . Απλώς καμιά φορά, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους.

Ενός λεπτού σιγή για τον Βασίλη Βασιλικό
Στην Αρχή της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού για τον οποίο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

«Είναι μια βαριά μέρα σήμερα. Γιατί αν για όλη την Ελλάδα ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ο συγγραφέας που συνομίλησε με την Ιστορία και τη Δημοκρατία, για εμάς ήταν κάτι ακόμα: Ο σύντροφός μας.

Ο άνθρωπος που κόσμησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019. Ο βουλευτής που κόσμησε το ελληνικό κοινοβούλιο την περίοδο 2019 – 2023 με το ήθος και την προσωπικότητά του. Μία προσωπικότητα που έχουν λίγοι. Αυτοί που μπορούν να γίνουν καταγραφείς του αιώνα τους. Να μετατρέψουν το ιστορικό δράμα της χώρας τους σε παγκόσμιο γεγονός».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ