Ολοταχώς για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νεβάδα και στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, ενισχύοντας τη θέση του ως φαβορί για το προεδρικό χρίσμα. Η επικράτηση στη Νεβάδα φέρνει στον Τραμπ 26 αντιπροσώπους, ενώ η νίκη στις Παρθένες Νήσους προσθέτει ακόμα τέσσερις αντιπροσώπους στο ενεργητικό του. Ο Τραμπ κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία των ψήφων, με τη Νίκι Χέιλι να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τραμπ παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσής του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σχετικά με την προσφυγή του ενάντια στην απόφαση του Κολοράντο να τον αποκλείσει από την ψηφοφορία λόγω συμμετοχής του σε «εξέγερση». Οι δικαστές φάνηκαν επιφυλακτικοί στην απόφαση αυτή, εκφράζοντας ανησυχίες για τις ενδεχόμενες συνέπειες.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή αποτελεί «άλλη μια επέμβαση στις εκλογές από τους Δημοκρατικούς» και ανακοίνωσε τα σχέδιά του να ταξιδέψει στη Νεβάδα για τις συνελεύσεις. Η επικράτηση του Τραμπ σε αυτές τις προκριματικές διαδικασίες ενισχύει τη θέση του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, καθώς πλησιάζει την επίσημη υποψηφιότητα μετά τις νίκες του σε προηγούμενες πολιτείες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ