Ολοκληρωμένο, μακρόπνοο εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό θέλει ο Κασσελάκης

Σε μια σημαντική συνάντηση εργασίας με κύριους φορείς του τουρισμού, ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε την κρισιμότητα της ενσωμάτωσης του τουρισμού σε ένα ενιαίο εθνικό σχεδιασμό. Η δήλωση του Κασσελάκη υπογραμμίζει μια ολιστική και τεχνοκρατική προσέγγιση προς την τουριστική ανάπτυξη, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου που θα ενισχύσει την τουριστική δραστηριότητα διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία και προβολή του πολιτισμικού πλούτου της χώρας.

Η έμφαση στην ανάγκη για ένα μακρόπνοο σχέδιο, που συνδυάζει υποδομές και πολιτισμό, αποτελεί ένα βήμα προς την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την επίτευξη ενός τουρισμού 12 μηνών. Αυτό σημαίνει ότι ο τουρισμός δεν θα περιορίζεται μόνο στην καλοκαιρινή περίοδο αλλά θα επεκταθεί σε ολόκληρο το έτος, εκμεταλλευόμενος τόσο την πολιτιστική κληρονομιά όσο και τον σύγχρονο πολιτισμό της χώρας.

Η συνάντηση ανέδειξε επίσης την ανάγκη για αποκέντρωση και την οικοδόμηση ενός ανθεκτικού τουριστικού τομέα που θα υποστηρίζεται από σταθερές υποδομές και υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια. Ο Κασσελάκης τόνισε τη σημασία της σταθερότητας για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την ανάγκη για επενδύσεις στις υποδομές και τις τοπικές ανάγκες ως μέσο μείωσης των ανισοτήτων.

Τονίζοντας τη σημασία του τουρισμού ως κύριου οχήματος ανθεκτικότητας και εξωστρέφειας, ο Κασσελάκης και άλλοι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν τον τουρισμό, επιδιώκοντας την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τομέα που σέβεται το περιβάλλον, αναπτύσσεται οικονομικά και τιμά τους εργαζόμενους. Η συνάντηση κατέληξε στην ανάγκη για μια συνεκτική στρατηγική που θα προάγει τον τουρισμό ως πολλαπλασιαστή εσόδων, συμβάλλοντας έτσι στην εθνική οικονομία και στην προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ