Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο ελληνόκτητο πλοίο

Την ευθύνη για την επίθεση με πύραυλο κατά του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επίθεση έγινε με ρουκέτα, ενώ το τάνκερ παρόλο που έπλεε με σημαία Μάλτας είναι ελληνόκτητο, και ονομάζεται «Ζωγραφιά». Το πλοίο έχει χωρητικότητα 56.000 τόνων και 24μελές πλήρωμα. Η επίθεση έγινε στα 76 μίλια βορειοδυτικά της Υεμένης.

Το πλοίο που ναυπηγήθηκε το 2010 χτυπήθηκε από πύραυλο κατά πάσα πιθανότητα σε σημείο κοντά στο κατάστρωμα και υπέστη μικρές ζημιές, αλλά δεν επλήγη η μηχανή του και έτσι συνεχίζει κανονικά το δρομολόγιό προς Μεσόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει εξέταση του καραβιού όταν φτάσει στη διώρυγα του Σουέζ για να κρίνουν οι ειδικοί αν είναι αξιόπλοο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το πλοίο δεν έφερε φορτίο.

Δεν υπάρχουν τραυματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας, δεν έχει τραυματιστεί κανένα μέλος του πληρώματος, ενώ σε αυτό δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί.

Σημειώνεται πως η Ερυθρά Θάλασσα, ένας από τους μεγαλύτερους θαλάσσιους διαύλους στον κόσμο, βρίσκεται νότια της διώρυγας του Σουέζ, της σημαντικότερης πλωτής οδού που συνδέει την Ευρώπη με την Ασία και την ανατολική Αφρική.

Η Υεμένη βρίσκεται κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής της θάλασσας, όπου συναντά τον Κόλπο του Άντεν.

Λίγο μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα οι Χούθι άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, οι περισσότερες από τις οποίες αναχαιτίστηκαν. Η ένταση όμως συνεχίζεται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ