Οι υπονομευτές του Τσίπρα και του Κασσελάκη πρέπει να βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν από τις ευρωεκλογές

Periodista

Δεν υπάρχει κάποιος εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ που να μην έχει αντιληφθεί τον υπονομευτικό ρόλο που διαδραμάτισαν σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα κύκλοι και κορυφαία στελέχη του κόμματος πριν από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Δεν υπάρχει κάποιος εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ που να μην αντιλαμβάνεται σήμερα ότι οι υπονομευτές αναλαμβάνουν δράση ώστε να υπονομεύσουν και τον νέο πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Τα πολιτικά απολιθώματα του κόμματος, τα οποία τάχθηκαν στο πλευρό των Αχτσιόγλου – Τσακαλώτου στις πρόσφατες εκλογές, λυσσομανούν καθημερινά σε τηλεοπτικές εκπομπές και στο διαδίκτυο κατά της νέας ηγεσίας. Δείχνουν έντονη διάθεση να αντιπολιτευτούν τη νέα ηγεσία και όχι βέβαια την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και αυτό είναι πρωτοφανές στα χρονικά.

Στη συλλογική συνείδηση έχει εντυπωθεί η πεποίθηση ότι οι υπονομευτές εργάζονται για τη μακρά παραμονή της Δεξιάς και του συστήματος Μητσοτάκη στην εξουσία. Πολλοί από αυτούς είναι γνήσιοι επίγονοι εκείνων που παρέα με τους Μητσοτάκηδες έστειλαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο με στόχο να τον κλείσουν στη φυλακή.

Σήμερα δεν αντέχουν να δουν ξανά την είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά κυβερνητισμού. Ομοίως δεν είχαν αντέξει και το 2015. Έτσι υπονόμευσαν τον Αλέξη Τσίπρα από τότε μέχρι τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και τελικά τον οδήγησαν στην έξοδο, πεπεισμένοι ότι είχε φτάσει η ώρα να πάρουν ξανά στα χέρια τους το κόμμα και να το μετατρέψουν σε ακίνδυνο δεκανίκι της Δεξιάς και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη και η νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές χάλασε τα σχέδια των υπονομευτών, οι οποίοι όμως ετοιμάζουν νέο γύρο υπονόμευσης της πορείας της Δημοκρατικής Παράταξης, της οποίας σήμερα ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, προς την εξουσία.

Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ συνέτριψε τα πολιτικά απολιθώματα του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ και τις μαριονέττες της διαπλοκής που είχαν κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ώστε να διασφαλιστεί η μακρόχρονη κυριαρχία της Δεξιάς.

Οι κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ο μοχλός πίεσης προς τη νέα ηγεσία ώστε να οδηγηθεί σε γρήγορες αποφάσεις και να ωθήσει στην έξοδο τα περιθωριακά γκρουπούσκουλα που σχεδιάζουν να υπονομεύσουν τον νέο πρόεδρο και να ναρκοθετήσουν στην πορεία του κόμματος προς το μέλλον. Και αυτό θα πρέπει να συμβεί πριν τις ευρωεκλογές, που θα αποτελέσουν το πρώτο crash test για το νέο πρόεδρο και τη νέα ηγετική ομάδα.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για χρονοτριβές. Δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπάρχει χώρος για εκείνους που θα βάλουν εμπόδια στη νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται τους υπονομευτές. Μόνο κερδισμένος θα βγει αν η ηγεσία τους πετάξει εκτός. Η κοινωνική και εκλογική βάση του κόμματος θα πανηγυρίσει για αυτή την εξέλιξη, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει με μεγαλύτερη ευκολία της πόρτες του στην κοινωνία και θα εξελιχθεί επιτέλους σε μαζικό κόμμα ικανό να βρεθεί ξανά στην εξουσία για να προσφέρει στο λαό και την πατρίδα!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ