Οι τρεις μεγάλες εκπλήξεις των δεύτερων εκλογών που συζητούν στο παρασκήνιο οι δημοσκόποι

Η Πυθία αποκαλύπτει

Ανήσυχοι είναι οι δημοσκόποι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Δεν περίμεναν λέει την τρομακτική διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Ανήσυχοι είναι και τώρα. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν αποτελέσματα δεν απέχουν από εκείνα των πρώτων εκλογών. Όμως, γνωρίζουν πως η πιθανότητα παντοδυναμίας του Μητσοτάκη ενδεχομένως θα ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου, που λόγω απλής αναλογικής ίσως ήταν πιο χαλαρός στις εκλογές του Μαΐου. Επίσης γνωρίζουν και συζητούν πως οι αναποφάσιστοι αποφάσισαν μέσα στο παραβάν. Το ίδιο θα συμβεί και στις εκλογές του Ιούνη. Και κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσο και προς ποια κατεύθυνση θα επηρεάσει την κρίση τους το αποτέλεσμα της τελευταίας κάλπης.

Εκτός αυτών παρακολουθούν “έντρομοι” την μεγάλη άνοδο του κόμματος ΝΙΚΗ. Γνωρίζουν πως οι επιθέσεις που δέχεται τελικά θα συσπειρώσουν το εκλογικό του κοινό και περιμένουν μεγάλη άνοδο στις εκλογές, αφού έχει να τραβήξει και από την δεξαμενή της ΝΔ, από ψηφοφόρους που τώρα το γνώρισαν και σκέφτονται να το ψηφίσουν θεωρώντας δεδομένη τη νίκη Μητσοτάκη (Μία περιήγηση στα social media αρκεί για να καταλάβει κανείς την πραγματικότητα).

Οι εκπλήξεις που μπορεί να δοκιμάσυν οι ίδιοι, το εκλογικό σώμα και το πολιτικό σύστημα και τις οποίες συζητούν μεταξύ τους είναι τρεις:

  1. Η πιθανότητα να καταγράψει ποσοστό της τάξης του 38% η ΝΔ
  2. Η πιθανότητα να καταγράψει ποσοστό της τάξης του 24-25% ο ΣΥΡΙΖΑ
  3. Η πιθανότητα η ΝΙΚΗ να αγγίξει ακόμη και το 5%

Δείτε ΕΔΩ τι δίνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ