Οι τρεις κινήσεις του Μητσοτάκη μέσα στον Απρίλιο

«Ψηφοδέλτιο Επικρατείας – πρόγραμμα τετραετίας – περιοδείες». Σε αυτό το τρίπτυχο εστιάζει το κυβερνών κόμμα και αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεδιπλωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Στην τελική ευθεία για τις εκλογές από την Νέα Δημοκρατία βάζουν τα διλήμματα της επόμενης αναμέτρησης και επιδιώκουν μέσα από μία στρατηγική συγκρίσεων να κερδίσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Το βασικό σύνθημα στο δρόμο προς τις κάλπες θα είναι το «σταθερά, τολμηρά, μπροστά», ενώ ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα πρώτα σποτάκια του κυβερνώντος κόμματος. Στόχος είναι να τονιστούν τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλά παράλληλα να ξεδιπλωθεί και το σχέδιο της επόμενης τετραετίας.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτεη η Ναυτεμπορική, μέσα στον Απρίλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εστιάσει σε τρία θέματα:

Παρουσίαση – σε ειδική εκδήλωση – του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία. Το βάρος πέφτει σε τέσσερα μεγάλα θέματα : την οικονομία και ειδικότερα το θέμα των μισθών, την υγεία, τον εκσυγχρονισμό του κράτους αλλά και την παρουσίαση ενός σχεδίου για τους νέους.
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στο οποίο θα είναι αυξημένη η παρουσία γυναικών. Στόχος είναι το ψηφοδέλτιο να είναι ριζικά ανανεωμένο αλλά και να μπορεί να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ενώ ακούγεται εντόνως το όνομα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες και για την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.
Πραγματοποίηση ενός νέου κύκλου περιοδειών. Την Τετάρτη μετά το Πάσχα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, ενώ παράλληλα θα συνεχιστούν και οι στοχευμένες επισκέψεις σε δήμους της Αθήνας.
Να σημειωθεί πως στις 22 του μήνα εκτός απροόπτου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και θα ακολουθήσει η επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, μία περιφέρεια που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Νέα Δημοκρατία καθώς στις εκλογές του 2019 και στους τέσσερις νομούς είχε προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας


Από το κυβερνών κόμμα συνεχίζουν να μιλάνε για διπλή εκλογική αναμέτρηση, καθώς εκτιμούν πως στις κάλπες της απλής αναλογικής δεν θα καταστεί εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης. Ωστόσο τονίζουν πως η πρώτη κάλπη είναι κρίσιμη, καθώς εκεί θα φανεί το ποσοστό του πρώτου κόμματος αλλά και η διαφορά απο το δεύτερο.

Στην Πειραιώς ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας χαλαρής ψήφου και στο πλαίσιο αυτό η μητέρα των μαχών θα δοθεί για την αύξηση των ποσοστών της συσπείρωσης (που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι οριακά κάτω απο το 70%). Η επιχείρηση προσέγγισης των αναποφάσιστων θα συνεχιστεί, ενώ από την Νέα Δημοκρατία επιχειρούν να «μιλήσουν» στις νεότερες ηλικίες αξιοποιώντας και τα social media.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ